Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els perills de l'Esquerravergència (CiU-ERC)
30/10/2012 Joana Gorina
Joana Gorina Joana Gorina

Fins ara s’havia dit que el perill principal d’estancament polític corresponia a la sociovergència nom que recollia en un sol mot l’essència de la direcció de CiU i del PSOE regional, forces que representaven - i representen encara - els interessos de la “casta política”, entesa com un conjunt de persones que viuen de la pràctica professional de la política.

Però aquest concepte avui ha de ser canviat pel d’esquerravergència que expressa la unió política de la nova direcció d’ERC de Junqueras amb els dirigents de CiU que es troben ara aliats per la dubtosa empresa de mirar de controlar les estructures de la Generalitat de la Catalunya autonòmica i d’una Catalunya que ja no conceben com a independent sinó com a “interdependent” i amb la llengua catalana “semioficial”, és a dir, compartint l’oficialitat del català amb la llengua de l’Estat i que l’està substituint.

La normalització social de la llengua no entra en els objectius de l’esquerravergència

Davant d’aquesta agrupació de polítics professionals de CiU i d’ERC, que, si hem de fer cas de les seves experiències d’aliances espanyolistes (amb el PP, amb el PSOE etc.) poden portar les mobilitzacions actuals a un camí sense sortida, cal explicar que votar CiU representa votar no sols el partit que ha aplicat amb delit les retallades i que ho ha fet des d’un enfocament asocial, perjudicant les classes populars i afavorint tota la colla de capitalistes i estafadors que la campen pel nostre país. Representa també votar un partit que sabem que acabarà embolicant-se, d’una manera o altra, amb l’enemic com sempre ha fet. I sabem també que votar ERC vol dir, en les condicions actuals en què l’aspiració d’ERC és fer la viu-viu a l’ombra de CiU, votar finalment CiU, ja que ERC es limitarà a fer el que plagui a CiU en cada moment concret..

L’esquerravergència és, doncs, una realitat com a estructura de poder que té l’objectiu principal de perpetuar-se en les estructures polítiques i que no dubtarà a donar l’esquena a l’anhel d’independència i de renovació democràtica del poble català.

Cal saber explicar que votar esquerravergència és llençar el vot.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid