Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Debilitat democràtica
Dos regidors del PP de Sitges abandonen el balcó de l’ajuntament en sonar Els Segadors

La CUP ho considera "una deshonra" a un dels símbols dels sitgetans i els catalans, i demana que els regidors es disculpin públicament

06/09/2012 Política

Enguany la festa major de Sitges, celebrada del 20 al 26 d’agost, ha suscitat polèmica per la “politització” que, segons militants del PP, ha adquirit. Segons aquest partit polític, els dos actes centrals de la festa han estat protagonitzats per proclames independentistes.

En la lectura del pregó es va poder sentir la frase “el temps passarà i Catalunya serà independent”, cosa que va provocar el malestar dels populars i en la sortida d’ofici de sant Bartomeu els regidors Carretero i Castillo van abandonar el balcó de l’ajuntament amb les primeres notes de l’himne nacional de Catalunya.

La CUP considera que el fet que “el segon partit del govern de la vila no respecti un dels actes culminants de la Festa Major representa un acte de deshonra” i en demana explicacions i disculpes públiques.

A més, ha recordat que el PP critica la CUP de viure “al marge de la llei” quan aquesta insta a la desobediència de la simbologia espanyola (ja que no la reconeix com a pròpia), però que al seu torn és el mateix Partit Popular "qui deshonra els símbols legals i vigents de la comunitat de què diuen formar part".

"Ha quedat palesa la voluntat del PP d’omplir els Països Catalans de simbologia espanyola", afirma la formació, que es pregunta “si realment el PP sent com a seus els símbols propis dels catalans o si més aviat els fan nosa”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid