Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Regeneració democràtica
La CUP proposa elaborar un pla de participació ciutadana a Blanes

La proposta que ha elaborat la CUP demana que es posi en marxa un procés obert per elaborar un pla amb la participació de tots els sectors de la societat blanenca

06/07/2012 Política

La CUP de Blanes ha fet arribar una proposta de moció a tots els grups municipals amb representació al consistori per posar en marxa l’elaboració d’un pla de Participació Ciutadana amb l’objectiu d’incentivar i concretar els mecanismes de participació a la vila.

Tot i no tenir representació al consistori la CUP veu necessari "exercir la política des de tots els fronts possibles i a través de tots els mitjans al nostre abast". 

La formació explica que actualment la participació ve regulada pel Reglament de Participació Ciutadana (aprovat l’any 2006), que recull una sèrie de principis que "si bé posen de manifest la importància i els valors de la participació no acaben de precisar del tot aspectes concrets com ara els mecanismes, el tempo dels processos participatius, el designi dels ciutadans i associacions com a part activa, etc".

Per això la proposta que ha elaborat demana que es posi en marxa un procés obert que, amb la participació de tots els sectors de la societat blanenca, elabori un pla de participació ciutadana que aclareixi, concreti i reguli les actuacions que s’han posar en marxa per tal que la participació sigui efectiva i real.

A més, considera que l’elaboració de qualsevol pla de participació ciutadana "hauria de ser ja de per sí un procés participatiu". "Qui millor que ciutadans i associacions, en el fons usuaris i destinataris finals de qualsevol política de participació ciutadana, per elaborar i revisar el marc que posi les normes de participació a la nostra vila?", es pregunta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid