Operació Garzón, 20 anys
6 presentacions del documental "L'Operació Garzón" aquesta setmana

La setmana acabarà amb la gran estrena del documental a Girona en el marc de la festa "Catalunya vol viure amb llibertat"

24/07/2012 Diari de treball

El documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català segueix en ruta pels Països Catalans. La darrera setmana de juliol comptarà amb 6 presentacions del treball a diferents indrets del país i acabarà amb la gran festa per la llibertat que tindrà lloc a Girona diumenge i en la qual se celebrarà l'estrena del documental a la ciutat.

El primer acte de l'ANC a Cerdanyola

La primera projecció tindrà lloc aquest dimecres a Cerdanyola del Vallès en el que serà el primer acte del nucli de l'ANC a la ciutat. La sessió de cinema a la fresca tindrà lloc a la plaça de Jaume Grau (coneguda com a plaça de la Música) i comptarà amb la participació de Ramon Piqué, encausat el 92, i Joan Rocamora, encausat i membre de Llibertat.cat.

El dijous 12 de juliol es va fer pública la constitució de Cerdanyola per la Independència en un acte en què Xavier Costa, portaveu de la comissió que va organitzar les consultes per la independència, va indicar que la projecció té un doble objectiu: donar a conèixer uns fets molt desconeguts i denunciar el convenciment que un fet similar podria repetir-se, tot i la condemna del Tribunal d'Estrasburg de 2004 i els repetits advertiments d'Europa perquè l'Estat espanyol respecti els drets humans.

Tercera setmana als Cinemes Girona

Aquesta setmana el documental passarà novament pels Cinemes Girona de Barcelona, després de l'èxit de la sessió de la setmana passada amb Vicent Partal, director de VilaWeb, i Vicent Conca, encausat. Aquesta dijous la projecció tindrà lloc a les set de la tarda en aquesta sala d'exhibició ubicada al carrer Girona, 175, de la capital catalana.

L'acte, sempre acompanyat d'un debat amb personalitats conegudes del país, comptarà aquest dijous amb la presència i participació d'Ignasi Doñate, advocat que apareix al documental; Ramon López, encausat, i Martí Majoral, portaveu nacional d'Alerta Soidària. 

Les entrades es poden adquirir a les taquilles dels Cinemes Girona al preu de 7 euros, de 4 per a socis del TR3SC o de 5,5 per a socis del cine, tenint en compte que fer-se soci és gratuït. O també a través d'Internet des d'aquesta pàgina web de compra online d'entrades.

Santa Coloma de Farners, Banyoles i Quart

Dijous el documental també serà presentat a Santa Coloma de Farners en un acte organitzat per la CUP que comptarà amb la presència de Carles Bonaventura, un dels independentistes detinguts el 92 i actualment regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona. La projecció serà a les 10 del vespre a les Peixateries Velles.

I divendres el documental passarà per un dels indrets que més intensament va patir l'Operació Garzón, com és Banyoles, que fou subseu olímpica. Aquí el documental serà introduït, a més de membres de Llibertat.cat i de la CUP, per un dels independentistes banyolins que van viure la ràtzia, com és Xavier Ros. La CUP ha organitzat un cicle d'activitats per recordar els fets 20 anys després. La projecció es durà a terme a dos quarts de vuit del vespre al Museu Darder.

I sense moure's de les comarques nord-orientals, el documental divendres també es presentarà a Quart de la mà novament de Carles Bonaventura, destacat encausat gironí. Serà a les 8 del vespre a la Sala de lectura Miquel Pairolí en un acte que s'emmarca en el conjunt d'esdeveniments que conformen la Marxa cap a la Independència que organitza l'ANC.

19-J: Catalunya vol viure en llibertat"

Tal com ja va informar Llibertat.cat, el documental "L'Operació Garzón" participarà també a la gran festa per la Llibertat.cat que ha organitzat El Punt Avui a Girona per rememorar el concert que ara fa 20 anys va aplegar 15.000 persones a la Devesa de Girona per condemnar l'Operaciío Garzón.

La presentació del documental, organitzada per El Punt Avui i el Casal Independentista El Forn amb la col·laboració de Llibertat.cat, se celebrarà a dos quarts de 7 del vespre a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona.

L'acte és gratuït si ja es disposa d'entrada per al concert de la Devesa, de manera que aquella gent que ja tingui les entrades podrà accedir lliurement al Palau de Congressos.

Si no es disposa d'entrada, es pot adquirir al preu de 3 euros en aquesta pàgina web o bé per 12 euros si es compra conjuntament amb el concert, previst per les 8 del vespre després de la projecció del documental.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid