Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Despesa pública
L'Ajuntament de Tarragona es volia gastar 12.000 euros en un bust d'Artur Mas

Aquest dimecres l'alcalde ha anunciat que fa marxa enrere perquè "de vegades un s'equivoca amb la millor de les intencions"

27/06/2012 Política

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, format per PP i PSOE, pretenia gastar-se 12.000 euros per fer un bust que reprodueix el cap del president de la Generalitat, Artur Mas.

Un fet que ha provocat una allau de crítiques i un ampli rebuig popular. És el cas de la CUP, que ha dit que considera que les justificacions que s’han fet servir des de l’Ajuntament, com ara que “sempre s’ha fet” o que “està dins els paràmetres”, "no són excuses vàlides, i menys en aquest moment de crisi econòmica que ens fan viure".

"Aquesta despesa no respon a cap necessitat ciutadana"

Per la CUP, aquest bust és "una despesa absurda que no respon a cap necessitat ciutadana, que no aporta res ni a la ciutat ni a les persones que hi viuen, i que, a més, és una despesa contrària a l’opinió de la gent".

També ha denunciat el fet que s'homenatgi el responsable del tancament de l’escola Olga Xirinacs, del tancament de diversos quiròfans, de la supressió dels plans educatius d’entorn, de les retallades en drets laborals, així com de fer pagar per drets universals com són l’educació i la sanitat.

D'altra banda, la formació diu que "no s’entén" que l’Ajuntament de Tarragona d’una banda vulgui justificar la pujada de taxes a les llars d’infants i a l’escola de música, els preus dels tiquets d’autobusos i dels pavellons poliesportius perquè diuen que es tracta d’una “època d’austeritat", o que se suprimeixi per exemple Sant Joan, el Carnaval o el festival Dixieland i, d’altra banda, que s’aprovin "despeses absurdes que no responen a cap necessitat ciutadana, que no aporten res ni a la ciutat ni a les persones que hi viuen, i que, a més, són despeses contràries a l’opinió de la gent".

Per tot això, la CUP ha exigit "que es retalli el cap del Sr. Artur Mas, la despesa, és clar", diu irònicament. Una retallada que finalment sembla que es produirà.

"De vegades un s'equivoca amb la millor de les intencions"

Aquest dimecres l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat a través del seu Twitter i Facebook, que l'equip de govern farà marxa enrere i no encarregarà un bust d'Artur Mas. "De vegades un s'equivoca amb la millor de les intencions. El tema del bust del president Mas no ha estat oportú malgrat sigui una tradició històrica. M'ho heu fet veure de forma majoritària. Tirem enrera la proposta", ha dit.

En un comunicat, l'equip de govern ha admès que "ara no és el millor moment per efectuar aquesta despesa econòmica de 12.000 euros" tot i que encara sosté que Tarragona "té una llarga tradició escultòrica amb la qual honora els presidents de Catalunya, amb un bust que forma part del patrimoni cultural de la ciutat".

Atès el debat que s’ha obert, diu, l’Ajuntament de Tarragona, havent informat d’aquesta decisió a la Delegació de Govern de la Generalitat de Catalunya "creu oportú posposar sine die el bust" perquè "ara no és el millor moment i no s’entendria aquesta despesa en la situació econòmica actual".

A més, ha revelat que el pressupost del bust sortia del capítol d’inversions de material inventariable i no afectava cap subvenció d’entitat cultural ni veïnal, i tampoc no afectava cap ajuda econòmica familiar.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid