Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Energia
Gramenet rebutja que la MAT passi pel municipi

Gent de Gramenet denuncia la retenció deliberada de la informació sobre la MAT per part del govern municipal. La Plataforma en defensa de la Zona Marina i Can Zam anuncien una nova trobada per demà.

26/06/2012 Territori

El Ple de Santa Coloma de Gramenet s’ha manifestat per unanimitat en contra de l’actual projecte de pas de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) pel seu terme municipal i ha acordat demanar que s'insti la companyia Red Eléctrica Española (REE) a aturar la construcció de la línia de 400 kilowatts Pierola-Santa Coloma i la subestació de 400 kilowatts Gramanet.

En la moció aprovada ahir durant el ple municipal de Santa Coloma, es recorda un cop més que la nova subestació està projectada a només 150 metres del barri de les Oliveres, una distància que “no respecta el mínim aconsellable”. També es destaca “l'impacte ambiental sobre la Serralada de Marina”.

El pas de la MAT per Santa Coloma neix d'un acord del Consell de Ministres del govern de Zapatero signat l'any passat. Aleshores es va declarar la utilitat pública dels terrenys per on passa la MAT, una decisió que permet a REE modificar la potència de la línia sense el consentiment de l'Ajuntament colomenc.

El consistori no participarà a la trobada que precedeix la posada a licitació i adjudicació del projecte

A la campanya de recollida de signatures i al recurs al Tribunal Suprem s'hi va afegir ahir una moció unitària de tots els grups polítics en què s'insta la delegació del govern de Catalunya a deixar sense efecte la convocatòria d'aixecament d'acta prèvia a l'ocupació del sector on s'ha d'instal·lar la subestació de 400 kV, fixada per l'11 de juliol.

Tot i el front obert que els partits colomencs mantenen contra REE, la companyia sembla totalment disposada a continuar tirant endavant els seus plans d'ampliar la potència d'una línia que està activa des de la dècada dels setanta però amb una potència de 220 kV. REE no amaga la seva sorpresa per la campanya promoguda pels polítics colomencs, ja que, segons recorden fonts de la companyia, l'actual línia ja es va construir amb capacitat d'arribar a una potència de 400 kV. REE interpreta, per tant, que no s'executarà cap projecte nou, a excepció de la subestació que s'instal·larà a prop del cementiri.

Gent de Gramenet denuncia la retenció deliberada de la informació sobre la MAT

La formació va manifestar al Ple que hi ha hagut una falta de transparència amb aquest cas per part dels tres partits que formen el govern de la ciutat (PSC, ICV-EUiA i CiU). Tot i disposar de la informació referent a la MAT, la totalitat de l'equip de govern municipal va decidir retenir-la aquesta per al seu posterior ús partidista i interessat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid