Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Monarquia
La CUP demana que la Fundació Gala-Salvador Dalí surti de la Fundació Impulsa

La formació considera Impulsa "un instrument ridícul" de propaganda monàrquica

22/05/2012 Política
La CUPdemana a l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que en funció de vicepresident de la Fundació Gala-Salvador Dalí demani sortir de la Fundació Impulsa per no tenir res a veure amb els valors fundacionals que obliguen els estatuts de la FGSD.

La FGSD s'autodefineix com una entitat cultural privada que té per missió, tal com recullen els seus estatuts, “promocionar, fomentar, divulgar, prestigiar, protegir i defensar, al territori de l’Estat espanyol i al de qualsevol altre estat, l’obra artística, cultural i intel•lectual del pintor, els seus béns i drets de qualsevol naturalesa; la seva experiència vital, el seu pensament, els seus projectes i idees i obres artístiques, intel•lectuals i culturals; la seva memòria i el reconeixement universal de la seva genial aportació a les Belles Arts, a la Cultura i al pensament contemporani”.

Així mateix, valoren que no és positiu barrejar amb política aquestes obligacions fundacionals. La formació independentista considera que la visita de membres de la monarquia borbònica tan sols té un rerefons propagandístic ridícul, i que és l'enèsima vegada que es pretén fer surar la imatge d'una monarquia que ha tocat fons i que cada dia que passa desperta més rebuig entre la societat. Pel regidor independentista, Joan Font, "és important que l'alcalde faci valer la seva veu com a vicepresident de la Fundació Gala-Salvador Dalí i reclami coherència amb els estatuts i objectius de la Fundació i, per tant, demani sortir de la Fundació Impulsa. Només serveix per rentar la imatge de la monarquia, una institució antidemocràtica i instaurada pel dictador Francisco Franco”.

Font, afirma que "la monarquia espanyola mai ha tingut massa simpaties a les comarques gironines, i això s’ha accentuat durant els últims temps per l'activitat miserable de membres de la família reial, amb vinculacions amb la corrupció a gran escala i la caça d'elefants, mentre que les famílies no poden arribar a final de mes, això ja no hi ha qui ho aguanti".

Per Font, "és necessari que ens adonem que és només una petita oligarquia qui convida aquests personatges antidemocràtics a casa nostra, i no un gruix ampli de ciutadans".

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid