Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Funcionaris agredeixen sahrauís al consolat de Marroc a Palma

Arribaren a situacions d’agressivitat extrema com amenaçar els manifestants amb pedres i barres de metalls fins que retingueren un activista i li van pegar amb un ferro al coll a crit de “Sàhara Marroquí”.

27/05/2012 Internacional

Divendres passat un grup de sahrauís van entrar pacíficament en el consolat de la Monarquia Alauita per llegir un manifest de condemna a la flagrant violació dels drets humans al Sàhara Ocupat i exigint que s’investiguin els assassinats d’infants sahrauís a mans de les forces d’ocupació. Quan la lectura finalitzà, se’ls va impedir sortir del recinte i, durant el forcejament, diversos activistes van ser agredits i retinguts a la força. Els funcionaris marroquins arribaren a situacions d’agressivitat extrema com amenaçar els manifestants amb pedres i barres de metalls fins que retingueren un activista i li van pegar amb un ferro al coll a crit de “Sàhara Marroquí”.

A més, entre els sahrauís que foren retinguts a l’interior hi havia una noia que intentava gravar les accions dels funcionaris, que va ser colpetjada amb el motiu d’impedir-li que prengués mostra de la violència que empleaven els funcionaris, ja que arrossegaven, pegaven i escupien un manifestant per retenir-lo de forma il·lícita. Un altre al·lot, aquest procedent dels territoris ocupats, ha estat igualment retingut, agredit i desqualificat, però s’ha estimat més no fer declaracions, ja que la seva família viu sota ocupació i no vol donar cap dada sobre ell, perquè seria de fàcil reconeixement, puix que va ser detingut en una manifestació als territoris.

Un cop arribades les forces de seguretat locals i nacionals, van trobar un manifestant agredit i retingut per diversos funcionaris del consolat marroquí i els hi varen demanar la identificació, però aquests es varen negar al·legant que es trobaven a zona marroquí i no tenien perquè fer-ho, segons informa Contrainfo.cat

Adjuntam unes paraules dels activistes sahrauís:

"Els joves sahrauís reiterem el nostre rebuig cap a la marroquinitat a la qual la corona Alauita i el govern Espanyol ens vulguin sotmetre.

No som vassalls de cap rei, sinó que únicament perseguim conservar la nostra dignitat, alliberar a les nostres famílies de la colonització i mantenir l’esperit pacífic del nostre poble.

Dit això, afirmem rotundament que cap company sahrauí ha realitzat cap tipus d’acte il·lícit cap als funcionaris i que la intenció pacífica de les nostres manifestacions sempre ha estat clara i palpable, tant aquí com als territoris ocupats. Per això, condemnam de forma contundent les violentes agressions que han sofrit els nostres companys i, especialment per la seva gravetat, la que han proferit cap el company que ha estat retingut més de mitja hora mentre l’agredien i l’insultaven.

Tenim molt clar que la nostra lluita no és contra els pobles de marroc, sinó contra la monarquia i les seves forces d’ocupació. Rebutjam qualsevol tipus de violència i, per això, ens dedicam a denunciar la constant violació dels drets humans al territoris ocupats pel govern marroquí i n’exigim una ràpida solució".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid