Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Detingut a Girona un militant de Maulets per penjar pancartes

Dos militants més van ser identificats mentre penjaven pancartes reivindicatives durant la diada de Sant Jordi

26/04/2012 Drets i Llibertats
Un militant de Maulets va ser detingut dilluns passat i dos més van ser identificats i retinguts per la policia municipal de Girona en el marc de la celebració de la diada de Sant Jordi. Els fets van tenir lloc a mig matí quan tres militants de l'organització juvenil estaven penjant pancartes revindicatives als voltants de la plaça Catalunya, que estava en plena efervescència per l'activitat de les associacions gironines per Sant Jordi.

Arran dels fets, Maulets i Alerta Solidària han recordat que la identificació i retenció "és totalment injustificada i excessiva" tenint en compte que l'activitat de penjar pancartes és pacífica i se situa en el context de la diada de Sant Jordi, en què múltiples entitats de la ciutat s'expressen pels carrers de Girona difonent la seva activitat i les seves idees.

Per aquest motiu creuen que l'actitud de la policia municipal és "una vulneració al dret a la llibertat d'expressió i respon a una política de persecució i repressió als moviments polítics i socials més compromesos i crítics amb el sistema". En aquest sentit remarquen que en una jornada com la de Sant Jordi hi ha múltiples associacions que poden vulnerar involuntàriament les ordenances municipals i "és impensable que siguin identificades per aquest fet, i menys reprimides".

En aquest sentit, asseguren que "ha estat l'actitud provocadora i coaccionadora dels agents de la policia municipal l'única responsable d'un conflicte que ha culminat amb el trasllat d'un membre de Maulets a comissaria per ser identificat".
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid