Documental
Carles Benítez: "Volem que la gent sàpiga que s’ha torturat sota la bandera de la democràcia"

Mèdia.cat entrevista Benítez pel documental "Operació Garzón contra l'independentisme català"

13/03/2012 Diari de treball
El militant independentista i membre fundador de Llibertat.cat Carles Benítez parla en una entrevista a Mèdia.cat del documental sobre l'Operació Garzón i la campanya de micromecenatge que ha impulsat el portal independentista amb motiu del 20è aniversari dels Jocs Olímpics.

Benítez explica que l'objectiu del projecte és "recuperar la memòria històrica del que va passar fa vint anys", és a dir "com amb l’excusa de la febre olímpica hi ha gent que va ser detinguda i torturada". "I no sols els casos concrets, sinó també en quin context polític i social es va donar, com això va ser silenciat als mitjans", assenyala. I afegeix: "Volem que la gent sàpiga que aquí s’ha torturat sota la bandera de la democràcia".

Benítez afirma que l'Operació Garzón tenia dos objectius clars. El primer, més directe, "carregar-se l’independentisme combatiu, el que desafiava més obertament l’Estat espanyol". I l’altre, indirectament, "atemorir les reivindicacions nacionals". "I veient com es troba avui el moviment independentista és obvi que ha fracassat", conclou el militant independentista. "Si bé en un primer moment va recular, amb els anys s’ha revifat fins a l’explosió actual. La repressió va poder carregar-se alguns sectors més combatius, però no el conjunt del moviment popular, que era molt més profund", sentencia.

Benítez recalca la necessitat de treballar per la memòria històrica perquè "ara pugen noves generacions que no saben d’on vénen". En aquest sentit, recorda que "la setmana passada va fer 30 anys que es va empresonar gent pel simple delicte de dur una pancarta amb el lema 'Independència' i això no ho sap ningú". "I és important no perdre el fil dels orígens de l’independentisme, saber que si avui aquest debat és on és, és gràcies a que des de l’any 1978 hi ha una gent que no va cedir a les amenaces i les prohibicions i va defensar aquesta opció política", manifesta.

Amb tot, celebra que "hi ha un canvi de mentalitat. La gent té ganes de saber, no sols del passat, també del present. Ja no es contenta sols amb el que li diu la televisió, vol anar més enllà. I Internet ha donat ales a aquesta necessitat".
Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid