Documental sobre l'Operació Garzón
"Hem fet el primer pas, però volem anar més enllà"

Llibertat.cat publica un vídeo amb dos encausats del 1992 que expliquen com van viure la repressió ordenada per Baltasar Garzón

10/03/2012 Diari de treball
En poc més d'una setmana, exactament amb 10 dies, Llibertat.cat ha obtingut el finançament mínim necessari per tirar endavant el documental "Operació Garzón contra l'independentisme català", impulsat a través de la plataforma de micromecenatge Verkami.

L'equip que treballa per fer realitat el documental ha agraït a través d'un escrit al bloc de Verkami els més de 150 mecenes que han col·laborat amb el projecte. Al text, agraeix que el documental "serà una realitat perquè vosaltres ho esteu fent possible", però aposta per anar més enllà i aconseguir que el documental "arribi a tota la societat catalana i també tingui projecció internacional, que transmeti a tothom la cara oculta de les entranyes de l'Estat".

Vídeo amb Marcel Dalmau i Ramon Piqué

Per això ha fet públic un vídeo on Marcel Dalmau i Ramon Piqué, dos dels encausats del 1992, expliquen com van viure en carn pròpia la ràtzia olímpica. El vídeo, disponible a Vimeo, vol ser un avanç del que s'abordarà al documental ja que l'objectiu és "combatre la complicitat i l'opacitat de la tortura a l'estat espanyol". "Junts podrem explicar que l'any 1992, a casa nostra, es van perseguir militants independentistes i se'ls va torturar, i que precisament el jutge Baltasar Garzón va capitanejar aquella operació", s'explica a l'escrit.

En aquest sentit, Llibertat.cat recalca que són necessaris encara més suports per aspirar "a un objectiu de màxims" i fer-lo possible, i demana a tota la gent que ha aportat que segueixi difonent el projecte i animi tothom a col·laborar ja que "amb una mica més d'esforç podem aconseguir un documental de molta més qualitat i més eficaç". "No hem de permetre que només s'expliqui la versió tergiversada de la història. L'oficial, la que oculta, empara o nega la tortura. I justament en un any d'aniversari dels Jocs Olímpics com serà aquest 2012", manifesta.
Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid