Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Un alcalde espanyol del PP penja una bandera franquista a casa seva

Miguel Ángel Pérez exhibeix la bandera a través d'un pal de tres metres d'altura

10/02/2012 Internacional
L'alclade de La Veguilla, Miguel Ángel Pérez (PP), al municipi de Reocín (Cantàbria), té penjada a casa seva una bandera franquista. L'exhibeix hissada en un pal de més de tres metres al seu domicili perfectament visible des del carrer (fotos de la casa de Pérez amb la bandera).

Ho ha denunciat el regidor d'Izquierda Unida (IU) a l'Ajuntament de Reocín, Manuel Crespo, que ha considerat "intolerable" el fet i ha exigit a Pérez la retirada immediata de la bandera. Es dóna la circumstància que penjar una bandera feixista espanyola no és il·legal si està instal·lada en un domicili particular, encara que tingui tres metres d'altura.

En un comunicat, Crespo ha remarcat que la bandera és visible des de molts llocs del poble, i en aquest sentit ha considerat que aquest fet hauria de comportar la "immediata inhabilitació" de Pérez per qualsevol responsabilitat política i càrrec públic. Crespo ha demanat a l'alcalde de Reocín, també del PP, que exigeixi al regidor de La Veguilla la retirada immediata de la bandera i ha advertit que de no fer-ho serà "còmplice d'un atropellament de la democràcia".

De la seva banda, les joventuts d'IU han anunciat que emprendran les mesures necessàries perquè "aquest tipus de manifestacions no tinguin cabuda en cap racó de Cantàbria". Així mateix, han anunciat la posada en marxa d'una campanya a nivell autonòmic per demanar la retirada dels símbols franquista, "una vergonya" en ple segle XXI.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid