Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
COS
El nou contracte d'aprenent "legalitza l'esclavatge del jovent treballador"

El govern espanyol va aprovar el passat 19 de novembre el nou contracte d’aprenent que regula les pràctiques a les empreses

06/12/2011 Laboral
El govern espanyol va aprovar el passat 19 de novembre el nou contracte d’aprenent que regula les pràctiques a les empreses. A través d’aquesta figura, “el jovent treballador podrà cobrar un sou de 426 euros mensuals sense dret a prestacions per atur, sense vacances pagades, sense jornada màxima, sense dret a indemnització per acomiadament, sense dret a dies festius, sense permisos... És a dir, esclavatge en estat pur i dur, tornant al més pur estil capitalista de mitjans i finals del segle XIX”.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) denuncia que el nou contracte d’aprenent és “una nova contrareforma laboral encoberta i amagada”, de manera que considera “vital que el jovent treballador prenguem veritable consciència de la seua situació, i que comencem a organitzar-nos”.

En un document [pdf], el sindicat analitza punt per punt el nou contracte, i conclou que “les empreses, a partir d’ara, podran comptar amb un exèrcit continu de precaris, pels quals gairebé no hauran de pagar res, cotitzaran ben poc”.

El sindicat denuncia que després de l’anterior contrareforma laboral, el PSOE, la CEOE, i les direccions de CCOO i UGT, “van entendre que per estalviar-se problemes als carrers només podien o parlar de reformes laborals i anar aprovant petites modificacions de forma paulatina i amagada”, així com “augmentar la doctrina del shock a tots els àmbits de la societat perquè així estiguen més disposats a acceptar resignadament aquestes barbaritats” i “reprimir més als i les que lluitem contra aquest estat de coses”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid