Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
COS
El nou contracte d'aprenent "legalitza l'esclavatge del jovent treballador"

El govern espanyol va aprovar el passat 19 de novembre el nou contracte d’aprenent que regula les pràctiques a les empreses

06/12/2011 Laboral
El govern espanyol va aprovar el passat 19 de novembre el nou contracte d’aprenent que regula les pràctiques a les empreses. A través d’aquesta figura, “el jovent treballador podrà cobrar un sou de 426 euros mensuals sense dret a prestacions per atur, sense vacances pagades, sense jornada màxima, sense dret a indemnització per acomiadament, sense dret a dies festius, sense permisos... És a dir, esclavatge en estat pur i dur, tornant al més pur estil capitalista de mitjans i finals del segle XIX”.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) denuncia que el nou contracte d’aprenent és “una nova contrareforma laboral encoberta i amagada”, de manera que considera “vital que el jovent treballador prenguem veritable consciència de la seua situació, i que comencem a organitzar-nos”.

En un document [pdf], el sindicat analitza punt per punt el nou contracte, i conclou que “les empreses, a partir d’ara, podran comptar amb un exèrcit continu de precaris, pels quals gairebé no hauran de pagar res, cotitzaran ben poc”.

El sindicat denuncia que després de l’anterior contrareforma laboral, el PSOE, la CEOE, i les direccions de CCOO i UGT, “van entendre que per estalviar-se problemes als carrers només podien o parlar de reformes laborals i anar aprovant petites modificacions de forma paulatina i amagada”, així com “augmentar la doctrina del shock a tots els àmbits de la societat perquè així estiguen més disposats a acceptar resignadament aquestes barbaritats” i “reprimir més als i les que lluitem contra aquest estat de coses”.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid