Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un informe del Cendre Delàs mostra el lucratiu i fosc negoci de material militar a l'Estat espanyol

El Centre d'Estudis per a la Pau JM Delàs de Justícia i Pau ha fet públic l’Informe 9: El controvertit comerç d'armes espanyol, un negoci secret 2001-2010, on es mostra que l'Estat espanyol, només en 2010, ha venut  1.128 milions d'euros en armes, moltes destinades a països en conflicte armat, en situació de tensió i on es vulneren el Drets Humans. Els seus autors són Tica Font i Francesc Benítez, membres d'aquesta entitat.
 
L'informe, del qual també se n'ha fet un Resum executiu Informe 9, exposa un conjunt de dades sobre el lucratiu i fosc negoci de material militar exportat des de l'Estat espanyol i amb participació de l'exèrcit. Cada dia l'Estat espanyol exporta 3 milions d'euros en armes, que (avions, armes, bombes i tecnologia militar de tota mena) s'han exportat a països amb conflictes socials i dictadures, per cometre crims contra la humanitat i vulneracions dels drets i les llibertats.

05/11/2011 20:21 Drets i Llibertats
 
Aquest informe assenyala que les exportacions espanyoles de material de defensa de 2010 han ascendit a 1.128 € milions, un 16% inferior a les de 2009 i un 388% superior respecte de 2001. Aquest any, l'Estat espanyol s'ha situat en la novena posició en el rànquing mundial de països exportadors d'armament, aconseguint el 2% del total mundial i el 0,6% del total de la balança comercial espanyola. Cada dia l'Estat espanyol exporta 3 milions d'euros en armes, moltes d'elles a països en conflicte armat o on es violen els Drets Humans.
 
Durant el període 2001-2010, el 74% de les exportacions de material de "defensa" espanyol correspon a aeronaus militars (36%), vaixells de guerra (28%), a equips de formació d'imatge o  contramesura (10%), bombes, coets, torpedes, míssils (7%), combustibles i explosius militars (7%) vehicles tot terreny militars (6%), equips electrònics (2%), municions i components (2%), equip lògic (programari) d'ús militar (1%) i armes de foc (2%).
 
Les exportacions d'armes curtes i lleugeres van ser el 2010 un 96% superiors a les de 2001, ascendint a 173,03 € milions d'euros. Les transferències espanyoles de productes i tecnologies de doble ús (amb un probable ús militar, però que també es destinen a reprimir la població) van arribar als 97,3 milions d'euros.
 
Per saber-ne més:
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid