Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MDT: "L'agressió criminal a Líbia no pot quedar impune"

Exigeix que els responsables polítics del genocidi en Líbia (Sakorzy, Obama, Cameron, Zapatero, l'emir de Qatar..), puguen ser jutjats en la Cort Penal Internacional (el que li negaren a Gadafi), un juí amb garanties i públic.
 

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT), en un comunicat fet públic assenyala que cal "fer efectiva una iniciativa popular, d'abast global, per denunciar els responsables davant dels pobles i de la justícia internacional". A la nota, remarca que que Zapatero i Chacón intenten netejar la consciència del PSOE davant les eleccions del 20 de novembre per haver ordenat el replegament de les tropes d'intervenció a Líbia.

17/11/2011 12:10 Drets i Llibertats

Per a la formació independentista, "Zapatero. Chacón i Rajoy obvien que, mitjançant el seu suport a la intervenció militar a Líbia, "són còmplices de la mort de desenes de milers de persones, de la total destrucció d'un país pròsper i laic i de la consolidació de l'imperialisme en un país que, fins ara, era sobirà". 

Segons l'MDT, els líders espanyols d’aquesta agressió criminal ja no poden justificar la intervenció, ja no enganyen ningú, ni no poden al·legar cap "defensa" de la democràcia. En aquesta direcció remarca el cas  d’Iraq. "Les seves excuses eren i són falses: no hi ha cap justificació que autoritze un bombardeig contra la població civil.Per altra banda, actualment, el PSOE i el PP ja no tenen res a retreure's, com va ocórrer a la guerra de Iraq.En el cas del PSOE, els interessos eren purament electorals i per això van prometre l’eixida de la guerra de l'Iraq (en el fons enganyaren la població). "Ara ja no cal fer pantomima: els dos tenen els mateixos interessos econòmics i geoestratègics a la zona agredida" apunta la formació independentista"

Argumenta que l'actual situació Internacional de crisi capitalista està aguditzant el nivell d'agressió social i militar de l'imperialisme nord-americà i europeu, una agressió dirigida a països de la resta del món. Mitjançant les transnacionals i els exercits assassins, que no fan més que generar fam i morts arreu del món, l’imperialisme imposa mesures econòmiques neoliberals o, directament, espolia aquests països.

Així com tam bé que als països anomenats del primer món, els EUA i Europa, la pobresa i l'exclusió social no superava des de feia anys els nivells alarmants actuals. En aquest cas, la resposta davant la indignació o la mobilització de la població no és, com ha passat a Líbia, el bombardeig sobre la població civil sinó la repressió política i social més important dels darrers anys.

Davant la situació internacional, l'MDT assenyala que les classes populars han de situar-se enèrgicament i combatre l'imperialisme, el de fora i el de dins. "La clau és defensar els processos revolucionaris, l'emancipació nacional i de les classes populars, el dret a l’autoderminació de les nacions i dels pobles"

És per això, segons la nota, que cal de continuar exigint la dissolució de l'OTAN, la desaparició de qualsevol bloc militar i la desnuclearització del planeta, ja que "la solidaritat dels pobles i entre els pobles farà aturar noves agressions de l'imperialisme" remarca l'MDT

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid