Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
S'estrena el documental "Una llengua que camina", una radiografia de la llengua de nord a sud

Més de 300 persones van assistir dijous a la preestrena a València del documental "Una llengua que camina", una producció de Vilaweb i Televisió de Catalunya que mostra l'estat de salut de la llengua al País Valencià a través de la societat civil, de persones que viuen en valencià. Aquest divendres a la nit es va emetre pel Canal 33 (però al País Valencià no ho van poder veure). 

El valencià avança malgrat els entrebancs i la manca de suport institucional. I ho fa gràcies a l'empenta de la societat civil i els esforços fets durant el quart de segle de vigència de l'ensenyament en valencià, que és la clau de la normalització de la llengua. Aquesta és la tesi d'un documental que pren importància en un moment en què el Consell planteja suprimir les línies en valencià.

08/10/2011 00:22 Cultura
El film retrata la vida diària de cinc persones que viuen a distints punts del territori valencià i que ens permeten fer una radiografia de la llengua de nord a sud, de les ciutats i dels pobles. Una professora de periodisme de la Universitat d'Alacant, Mar Iglesias; el cantant i lletrista d'Obrint Pas, Xavi Sarrià; un dermatòleg de l'Hospital General de Castelló, Gerard Pitarch; una romanesa valencianoparlant, Dariana Groza, i el mestre d'infantil i expresident d'Escola Valenciana Diego Gómez posen rostre a l'estat de salut del valencià.

docutv3sudEl film és una producció de Vilaweb en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport de d'Escola Valenciana, Edicions Bromera, Edicions 96 i l'Institut Català de les Indústries Culturals.

Després de la projecció va haver-hi un xicotet col·loqui amb els autors i protagonistes del film.

Properes projeccions

"Una llengua que camina" es projectarà en nombroses ocasions arreu de les comarques en actes organitzats per les coordinadres comarcals d'Escola Valenciana i altres entitats i associacions. Diumenge es faran projeccions a Xaló i Senija (la Marina Alta). El 14 d'octubre es podrà vore a Vilamarxant i el 2 de novembre a Alzira, en el context dels premis Ciutat d'Alzira. Banyeres de Mariola, Castelló de la Plana, Alacant, Bétera, Maó i Sant Cugat del Vallés són altres de les localitats que acolliran projeccions les properes setmanes.

El dia 13 d'octubre es tornarà a emetre el documental pel Canal 33 a les 17.25 hores. Pels que no ho poden veure, el documental ja està penjat a Internet.

Per saber-ne més:

El Canal 33 estrena avui el documental "Una llengua que camina" - Notícia a Vilaweb 

El Documental estrena "Una llengua que camina" - TV3

"Una llengua que camina" - Levante

"Una llengua que camina" - L'Informatiu

Preestena del documental "Una Llengua que Camina" al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid