Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Sant Cebrià denuncia les negociacions amb el propietaris de Can Mates sobre el parc temàtic

La CUP de Sant Cebrià de Vallalta denuncia l'inici de negociacions de l'Ajuntament amb el propietaris i promotors de Can Mates per construir el parc temàtic d'esport i natura que aquests volen impulsar en una de les poques zones rurals i de gran valor ecològic i paisatgístic que queden al poble.
 
Segons ha pogut saber la CUP de fonts properes al govern municipal, les converses s’han endegat aquest mes d’octubre després d’una primera reunió entre membres del govern i el propietari de la finca, on aquest darrer hauria demanat el suport del consistori. Les mateixes fonts asseguren que l’executiu local no pensa desestimar d’entrada el projecte sinó que l’avalarà i es limitarà a marcar-ne els límits refusant les propostes que no trobi acceptables.

21/10/2011 00:16 Territori

La CUP reitera de nou que la posada en marxa del projecte depèn del consistori perquè el propietari de Can Mates necessita que es modifiqui el tipus de sòl, que ara mateix és de rústic no urbanitzable,  per poder dur a terme un projecte especulatiu que comportarà perdre definitivament un dels pocs entorns rurals verges de l’Alt Maresme, i que suposarà una transformació definitiva de la vall i, per extensió, de tot el poble. 

La CUP considera greu que l’equip de govern es mostri disposat a negociar i deixi la porta oberta a seguir treballant amb els propietaris, per fer assumible un projecte que ja ha provocat el rebuig de bona part de la població. La CUP també adverteix que no acceptarà que es vulgui presentar el projecte com un gran avenç per la població un cop minimitzi els danys que ocasionarà el parc temàtic.

En aquest sentit, la CUP recorda que fa un parell d’anys es va aprovar una moció al ple, secundada per CiU, PSC i ICV, on s’impedia modificar l’actual i el proper POUM per requalificar el sòl de Can Mates. Per aquest motiu, la CUP pensa demanar explicacions a l’ajuntament i especialment a aquells partits que havien participat activament en les mobilitzacions de la plataforma Salvem la Vall quan eren a l’oposició. Alhora la formació municipalista adverteix que plantarà cara a tots aquells que vulguin fer de la terra un negoci perquè només uns pocs, els de sempre, se’n beneficïin.

Recordem que uns promotors van proposar a l'Ajuntament la construcció d'un gran parc temàtic centrat en l'esport i la natura que ocuparia les 93 hectàrees de la finca de Can Mates, a la perifèria del poble i on fa poc més de tres anys es va aturar la polèmica creació d'una oferta que incloïa la pràctica del motociclisme i que no va prosperar. En aquesta ocasió, els impulsors ofereixen reconvertir els terrenys en un espai d'oci al voltant de l'esquí, tant cobert (snow hall) com a l'aire lliure (snow flex). El complex esportiu, però, aniria molt més enllà amb la posada en marxa d'un poliesportiu, una piscina de 25 metres, un amfiteatre per a representacions, una residència esportiva, un centre de salut i oci, una hípica, una zona d'esports d'aventura i la creació d'un llac artificial per a la pràctica d'esports nàutics.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid