Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP insta la Paeria a dignificar el record al president Companys, erigint un monument més digne

Coincidint amb el 71è aniversari de l'afusellament del President Lluís Companys i després de l’atac vandàlic que va patir aquesta mateixa setmana el bust que recorda la figura del president màrtir a la ciutat de Lleida.

La CUP de Lleida insta a l’equip de govern de la Paeria a dignificar l’espai i substituir el bocí d’acer que el recorda, per un monument més digne que contribueixi a convertir l’espai en un indret de memòria a l’altura de la trajectòria i compromís amb el país de Lluís Companys i Jover.  

15/10/2011 00:34 Política
La formació considera que  l’escarransit i petit bust actual, mancat de cap text que recordi la trajectòria del president ni els fets que conduïren a la seva mort i que malda situat al carrer que duu el nom del mateix Companys, no compleix amb les condicions mínimes que serien òptimes per considerar-lo un espai de memòria dignificat, modern i útil.
 
En relació aquest fet, la CUP sol·licita un un esclariment dels fets que van rodejar l’acte vandàlic i les seves possibles connotacions polítiques, que en cas d’existir, n’augmentarien la gravetat.

Així mateix, la formació independentista  considera lamentable que l’equip de govern de la Paeria, fent gala de la nul·la sensibilitat nacional a que ja ens té avesats, no organitzi a la ciutat, en motiu del 71è aniversari del seu assassinat, cap mena d’acte de record, homenatge, divulgació de la figura i dels fets que conduïren a la mort del president, nascut a les comarques de Ponent.

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid