Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP anima els partits a no celebrar el 12-O i demana la retirada de la guàrdia civil de Girona

El tinent en cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Girona ha convidat el grup municipal de la CUP a Girona, que té tres regidors, a assistir als actes de celebració de la Verge del Pilar, que és la patrona de la força armada.

Però la CUP ha anunciat no només que no hi anirà, sinó que convocarà una concentració de protesta on demana que hi assisteixin l'alcalde Carles Puigdemont i la resta de grups de l'Ajuntament i demanarà la retirada de la guàrdia civil de la ciutat, així com la recuperació de l'edifici d'Emili Grahit per a situar-hi equipaments cívics.

10/10/2011 17:49 Política

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Girona ha fet arribar avui una carta als grups municipals amb representació i al mateix Carles Puigdemont, en què explica la seva posició envers la celebració del 12 d'octubre, dia de la Hispanitat. La formació ha anunciat el seu rebuig a participar als actes que la guàrdia civil organitza el dimecres al pati d'armes de la caserna, i ha demanat als grups municipals i l'equip de govern que facin el mateix.

La formació veu "vergonyós i indigne" que l'Ajuntament de Girona hagi estat donant cobertura durant tots aquests anys a una celebració com aquesta, que "remet a uns valors antidemocràtics, vinculats històricament a l'imperialisme i el genocidi cultural". El grup municipal també ha cridat a la resta de regidores i regidors del consistori a no fer festa durant el 12 d'octubre, i anar a treballar com un dia qualsevol, com faran els tres càrrecs electes de la CUP.

invitacio12

Retirada de la ciutat

D'altra banda, la CUP ha proposat a Puigdemont que l'Ajuntament iniciï els tràmits per a la retirada de la guàrdia civil espanyola de la ciutat, i arribi a un acord amb l'Estat espanyol per a la recuperació dels edificis que actualment ocupa aquest cos de seguretat. La formació ha recordat que l'edifici que actualment acull la caserna està catalogat com a equipament tècnic i comunitari al Pla General, i que seria molt positiu que pogués esdevenir un espai amb equipaments cívics per al barri i la ciutat. Aquesta és una proposta que anteriorment ja havien presentat altres col·lectius, i que la CUP ha recuperat per traslladar-la al nou equip de govern.

Concentració de rebuig

La CUP també ha anunciat la convocatòria d'una concentració de rebuig a la celebració del 12 d'octubre, que s'ha convocat conjuntament amb l'organització juvenil Maulets el mateix 12 d'octubre a les 12 del migdia. L'acte se celebrarà a la plaça dels Països Catalans, just al costat de la caserna de la guàrdia civil, sota el lema "El 12 d'octubre, res a celebrar: no a la hispanitat, fora de Girona la guàrdia civil i les forces d'ocupació", i culminarà amb un vermut popular contra la Hispanitat.

12 d'octubre, res a celebrar

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid