Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Es perfilen els actes del Darrer Diumenge d'Octubre, 52è Aplec del Puig

El Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) sota el lema "Junts per la Independència" convoca un any més a la Muntanyeta de la Patà a un acte en què prendrà la paraula Maribel Domènech, portaveu de Salvem el Cabanyal; Anna Oliver, coordinadora de Solidaritat per la Independència (SI) al País Valencià; Antoni Strubell, diputat de SI; i Josep Guia del PSAN.
 
D'altra banda La Comissió de la Marxa de València al Puig del Darrer Diumenge d’Octubre formada per les associacions  Societat Coral Micalet, Constantí Llombart, Brúixola, El Tudell i Amics de l’Alguer ha convocat aquest any la marxa a peu del Darrer Diumenge d’Octubre, sota el lema "Per la llibertat del Poble Valencià".

27/10/2011 02:14 Política
La marxa partirà a les 9:00 h des de la Porta de Serrans de València i finalitzarà en el creuament de l’avinguda de la Mare de Déu del Puig i de l’avinguda de València, aproximadament a les 13:30h. Amb les intervencions d’Enric Tàrrega en els indrets històrics i parlaments de les entitats en l’ermita de Sant Jordi.
 
El Darrer Diumenge d'Octubre és una jornada reivindicativa que es remunta als anys seixanta del segle passat, en què durant cinc anys es van organitzar unes marxes a peu des de València fins la població del Puig, les quals acabaven en un aplec de caràcter reivindicatiu en aquesta darrera població. Estroncades per la repressió franquista, tant la marxa com l'aplec van ser represes durant la transició transfranquista, però prompte van perdre la vitalitat inicial. Des dels anys vuitanta fins ara el PSAN, o alguna plataforma impulsada per aquest partit independentista, així com també l'Assemblea d’Unitat Popular (AUP) en el seu moment i altres sectors de l'Esquerra Independentista han mantingut ininterrompudament la convocatòria de l'Aplec del Puig.  
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid