Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Duran i Lleida es treu la màscara i inicia la campanya de la xenofòbia

El candidat de CiU per Barcelona a les eleccions espanyoles del proper 20 de novembre, Josep Antoni Duran i Lleida, ja ha començat la campanya electoral. I amb la campanya s'ha tret la màscara de la moderació i es mostra disposat a fer la competència a Catalunya a un PP envalentit.

Tant és així que ha saltat a la palestra amb la bandera de la immigració i ha afirmat que per ell "és un problema". No només ha atacat els nouvinguts, sinó també els treballadors andalusos. Amb l'excusa de l'espoli fiscal que pateix el poble català, Duran i Lleida ha afirmat que "en altres llocs d'Espanya, amb el que donem nosaltres d'aportació conjunta a l'Estat, reben un PER per passar un matí o tota la jornada al bar del poble".

10/10/2011 09:06 Política

En canvi, Duran i Lleida no ha dit ni una paraula sobre Cayetana Fitz-James Stuart, coneguda com a Duquesa de Alba, una de les majors propietàries de terres a l’Estat espanyol, la majoria a Andalusia, i una de les fortunes més grans de l'Estat, tal com revela Media.cat. Duran critica els treballadors mentre Cayetana Fitz-James és la quarta receptora de subvencions europees destinades a l’agricultura amb 1.885.000 euros cobrats el 2010. A més, algunes serien il·legals en haver-se percebut tot i no haver pagat les factures a hisenda, un fet que la llei prohibeix explícitament.

En aquest sentit s'ha manifestat el president d'ERC, Oriol Junqueras, el qual si bé ha rebutjat condemnar les declaracions de Duran, ha afirmat que "la part més important d'ajudes agràries de la Unió Europea se les queda una persona en concret", aclarint que es tractava de la Duquessa d'Alba,  noble andalusa, medalla d'Honor del Treball i la terratinent amb més propietats d'Europa. "És una reflexió que hem fet al Parlament Europeu i lamentem que no s'hi hagin sumat més formacions polítiques", s'ha queixat el líder d'ERC. 

Per tot plegat, el PSOE d'Andalusia presentarà avui una iniciativa de reprovació al Parlament andalús contra el candidat de CiU per les seves declaracions sobre els pagesos andalusos. A més, Duran ha volgut matisar amb un escrit al seu bloc fet expressament en castellà titulat "Respecte i educació cap als andalusos".

"La immigració és un problema"

ciu-racistaLes declaracions més polèmiques van ser però les que va llançar contra els nouvinguts. Segons Duran, la qüestió "no s'ha administrat amb rigor" i els ciutadans es troben amb què "el seu pis no es ven a preu de mercat perquè cada dia van més immigrants a comprar a la botiga" del costat o s'adonen que el nivell escolar dels centres públics on van els seus fills "s'endarrereix" per la presència massiva d'alumnes nouvinguts. "Qui no vulgui practicar el deure de la integració, aquí no n'ha de fer res", va arribar a dir. "La immigració és un problema, i s'han de dir les coses pel seu nom", considera.

Així, Duran creu que "no és el mateix que una persona tingui un immigrant a casa seva de servei i visqui a Sarrià o Pedralbes, que aquell que viu a tot un bloc on va a comprar un immigrant i després un altre i al final el seu pis no es pot vendre a preu de mercat". 

Duran, a més, afirma que el "problema" de la immigració està afectant a la qualitat i el novell de l'educació catalana. "No és el mateix el que porta el fill a una escola privada o concertada, que el que el porta a una escola pública, hi ha molts immigrants escolars i això comporta un endarreriment en el rendiment global de l'aula". "Això és un problema per molta gent i s'ha de tenir present", ha sentenciat.

"Cal no deixar impunes discursos que encenen els focs del racisme"

Les declaracions del polític van propiciar una onada de protestes provinents de sectors antiracistes. La Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), SOS Racisme, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya van fer públic el manifest "Prou al discurs polític xenòfob i racista" per denunciar la xenofòbia de Duran i Lleida i alertar "del perill de fractura social que suposen aquests discursos".

racismebarrisLes entitats socials, veïnals i sindicals denuncien, en aquesta línia, "la falta de responsabilitat política i social del senyor Duran i Lleida que s'aprofita d'un context difícil per culpar a les persones d'origen immigrant de problemes transversals de la societat, com ho són la manca d'inversió pública en educació o la situació de crisi del mercat immobiliari". D'aquesta manera afirmen que "el discurs racista i xenòfob del candidat de CiU per Barcelona a les eleccions espanyoles té nefastes conseqüències en la convivència i ens posa en perill de fractura social".

D'altra banda, assenyalen que "és necessari que partits, organitzacions socials i la ciutadania condemnem i ens oposem a aquelles accions i idees que vulneren els drets de les persones, que fomenten el racisme i la xenofòbia i que per tant no han de tenir cabuda en un estat de dret". "Creiem que cal prendre consciència i no deixar impunes aquests discursos que inciten a l'odi entre col·lectius, idees pròpies d'ideologies d'extrema dreta, que encenen els focs del racisme a la nostra societat, i que posi en perill l'estabilitat social de Catalunya", avisen. 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid