Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dos detinguts en les protestes contra la concentració xenòfoba de PxC

Un fort desplegament d'agents dels Mossos d'Esquadra ha permès que el partit xenòfob PxC realitzés la seva concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Durant les protestes antiracistes la policia ha practicat dues detencions. Prop de 200 persones ha seguit la convocatòria de la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme per denunciar la propaganda del partit xenòfob liderat per Josep Anglada. S'ha convocat una concentració de solidaritat amb els detinguts.

Els manifestant que mostraven el rebuig per la convocatòria de PxC no han pogut acostar-se a la plaça i només una desena ha acabat acostant-s'hi. Els antiracistes havien sortit a dos quarts de 12 de la plaça Urquinaona i s'havien dirigit pel carrer Trafalgar fins a l'Arc de Triomf, cridant consignes consignes com "Vosaltres feixistes sou els terroristes" o "Contra els feixistes, acció directa."

02/10/2011 21:31 Drets i Llibertats

La policia autonòmica ha detingut dos manifestants, acusats d'atemptar contra l'autoritat, després de la manifestació antifeixista a Barcelona contra l'acte de PxC i n'ha identificat una cinquantena, que a més han mantingut durant força estona retinguts entre els cordons policíacs.

 Al voltant de la via Laietana s'han produït alguns moments de tensió, en què la policia autonòmica ha anat retenint i identificant manifestants i vianants que casualment passaven a prop.

El líder ultra de PXC ha realitzat un seguit de declaracions als periodistes a la mateixa concentració, titllant els antiracistes de ser  '"quatre arreplegats" i "perroflautes" que feien malbé el nostre  "país democràtic".

identificacions_i_retencionsSegons les paraules d'Anglada, '"Avui a la plaça Sant Jaume es manifestaven els demòcrates i a l'altre costat hi havia els feixistes, que són els gossos guardians d'algun polític", els "els perroflautes que vénen a molestar."

 

Per saber-ne més:

Un centenar de persones clamen contra el feixisme a Barcelona ElPeriódico

Els indignats s'enfronten als simpatitzants d'Anglada CatalunyaPress

Uns dos-cents manifestants es concentren a Barcelona contra el feixisme i el racisme Vilaweb.cat

Unes 200 persones es concentren a la plaça de Sant Jaume per 'netejar-la' després de l'acte de PxC ACN

Dos detinguts i 120 identificats després de la manifestació antifeixista contra PxC a Barcelona ACN

band

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid