Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus demana un informe davant d’indicis d'irregularitats en la contractació de personal

cupreu1Aquesta iniciativa, s’ha pres després que aquesta setmana el Grup Municipal de la CUP de Reus rebés un document anònim, on s’observen indicis de contractació “a dit” sense atendre a criteris objectius.

El regidor de la CUP de Reus, David Vidal, ha fet públic avui en una roda de premsa a l’Ajuntament de Reus, que el Grup Municipal de la candidatura ha sol·licitat un informe de les altes i baixes de treballadors i treballadores de l’Ajuntament i les empreses municipals des de començaments d’any fins al present. A la roda de premsa s'ha fet una valoració de la junta de portaveus que s’ha celebrat prèviament.

03/09/2011 01:10 Política

En aquest sentit, David Vidal ha denunciat que cap de les tres propostesde declaració que va presentar la CUP abans d’ahir ha sigut tractada per ordres del’alcalde (declaració en contra de la reforma constitucional, declaració en contra de lareforma del procés de concessió del PIRMI i declaració perquè els grups municipals participin al Comité d’Empresa o qualsevol òrgan de contractació de l’Ajuntament).

Vidal ha comentat que l’argument de Pellicer per negar el tractament d’aquestes propostes, ha estat que aquest tipus de documents no es podien tractar a la Junta dePortaveus, mentre que ha recordat que en la darrera junta de portaveus que escelebrà, la CUP ja va presentar dues propostes amb el mateix format (una aprovada sobre el model d’immersió lingüístic a les escoles i una de refosa demanant la norenovacióde la llicència de la CN d’Ascó).

També ha denunciat que dos dels documents de debat que des de la pròpia alcaldias’havia anunciat que es tractarien en la reunió d’avui, tampoc s’han tractat, tot i que, elGrup Municipal ja havia preparat les esmenes que tenia previst presentar. Així doncs, des del Grup Municipal de la CUP de Reus s’ha denunciat altre cop elpaper d’arbitrarietat del govern municipal, i concretament de l’alcalde, així com elsobstacles que es troba el Grup Municipal per poder desenvolupar la seva tasca al Consistori.

Per altra banda, Vidal ha explicat que aquesta setmana el Grup Municipal de la CUPha rebut un document anònim, en el qual es troben indicis que una empresa municipalhauria contractat, obviant tots els processos de selecció, a determinades persones per “compromisos”.

Per aquest motiu, el Grup Municipal de la CUP ha registrat una instància, la qual ha fetarribar a la regidora Teresa Gomis i als gerents de les diferents empreses municipals,en la qual es sol·licita un informe de les altes i baixes laborals en aquests estaments, des del mes de gener a l’actualitat, així com, que a finals d’any es rebi un informe ambles altes i baixes i una relació de tots i totes les treballadores que perceben un soupúblic, independentment de la seva categoria professional.

Vidal ha refermat el compromís de la CUP amb la transparència al Consistori i amb la igualtat d’oportunitats de la ciutadania per accedir a llocs de treball públics, destacant-ne la seva importància, tenint en compte la situació de crisi actual. I, alhora, haemplaçat al govern municipal a erradicar aquestes pràctiques i a fer un exercici de transparència per demostrar a la ciutadania que es compleix amb la legislació labora lcorrectament.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid