Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1.200 persones assisteixen a la presentació d'Osona per la Independència

Unes 1.200 persones van omplir divendres l'Atlàntida de Vic en la presentació d'Osona per la Independència, la secció territorial osonenca de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), una organització que té previst constituir-se formalment pel març de l'any que ve.

L'acte va despertar una gran expectació, en part per la presència del cantautor Lluís Llach, de manera que es van omplir les dues sales grans de l'Atlàntida i molta gent es va quedar a fora. Una bona part del públic va poder seguir l'acte gràcies a una pantalla gegant.

25/09/2011 11:36 Política
La presentació, amb una gran posada en escena, va començar amb la projecció d'un muntatge de vídeo basat en el lipdub per la independència. Després de la interpretació del Cant de la Senyera a càrrec del Cor Cantus Firmus de Centelles, la conductora de l'acte, Noemí Morral, va introduir el parlament de Lluís Corominas, coordinador d'Osona per la Independència. Corominas va explicar que l'Assemblea Nacional Catalana és un organisme transversal, format per persones a títol individual, que col·laborarà amb totes les organitzacions que treballin per una Catalunya lliure i que té data de caducitat el dia que arribi la independència.

el9nou2A continuació, abans de la intervenció de l'escriptor i primer rector de la UVic, Ricard Torrents, Morral va presentar el Consell Assessor d'Osona per la Independència, format actualment per una trentena de persones rellevants i representatives de diversos sectors de la societat. Torrents va afirmar que la independència "és l'única possibilitat de pervivència del nostre país", i que si la seva generació va aconseguir la democràcia, la generació actual és la que ha d'aconseguir l'estat propi.

El ponent següent, el cantant Lluís Llach, que forma part del Consell Permanent de l'Assemblea Nacional Catalana, va fer un repàs dels fets històrics que han mantingut el país subjugat a Espanya i va demanar irònicament que els catalans s'esperessin una mica a independitzar-se perquè el Barça pugui guanyar aquesta lliga al Madrid. El cantant va acabar amb les paraules del "futbolista" Pep Guardiola: "I no oblideu mai que si ens aixequem ben d'hora, i penquem, sense retrets, sense excuses, creieu-me que aquest és un país imparable".

La darrera intervenció va ser la del psiquiatre Jordi Folch, el qual va assenyalar que la independència ara ja només depèn dels catalans perquè l'estat espanyol ja no pot utilitzar, com abans, la força.mEl cant dels Segadors, interpretat per la coral centellenca i pel públic, va cloure l'acte.

Osona per la Independència es proposa ara impulsar assemblees locals a tots els pobles de la comarca.

Per saber-ne més:

Fotografies de l'acte (I i II)

Presentació de l'assemblea "Osona per a la Independència" a Vic 

L'Assemblea Nacional Catalana es presenta a Girona

Destacats membres de la CUP s'impliquen en l'Assemblea Nacional Catalana 

Galeria de fotos de Llibertat.cat

Consens i unitat per impulsar l'Assemblea Nacional Catalana

Lluís Llach dóna suport a la constitució d'una Assemblea Nacional Catalana

Jaume Soler, exbatlle d'Arbúcies, explica el procés constituent cap a l'ANC en una entrevista

Més d’un centenar de personalitats convoquen una Conferència Nacional per l’Estat Propi

Culminat el procés de consultes locals, es presenta el Moviment per la Independència 
 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid