Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornada reivindicativa a favor de l'aranès a Viella

 Un miler de veïns de la Vall d'Aran van sortir ahir als carrers de Viella per participar en la tradicional Corsa Aran per sa Lengua, en defensa de l'aranès com a llengua pròpia i com a resposta a l’anunci del Govern espanyol de presentar un recurs al Tribunal Constitucional en contra de la Llei de l’aranès.

Lissa Escala, membre de Lengua Viua, col·lectiu que va organitzar laprotesta , va explicar que l'associació s'unirà a l'acord del Conselh Generau d'Aran contra el recurs del TC.

02/08/2011 09:01 Llengua

També va valorar molt positivament l'alta participació en la Corsa Aran per sa Lengua en defensa de la lllengua occitana.Lengua Viua ja va anunciar que es personarà en el procés legal que obrirà el TC i que s’iniciaran converses amb els diferents partits polítics aranesos per defensar la Llei de l’aranès. 

 Els participants en l'acte van sortir ahir des de tres punts diferents de la Val d'Aran (Les, Montgarri i la boca sud del túnel de Vielha) i després de completar el recorregut, es van reunir tots a última hora de la tarda a la plaça de l'Església de Vielha.la plaça de l’Església de Vielha es va omplir dels aranesos que van arribar-hi caminant des de diferents punts de la vall i altres punts d’Occitània. Allà, com ja és habitual, es va procedir a la lectura d'un manifest, en què es va demanar al Govern central que respecti totes les llengües minoritàries.

Després de la lectura del manifest es va realitzar l'entrega del premi Lengua Viua, que aquest curs ha estat concedit per al TN Comarques Val d'Aran de TV3.

La jornada  reivindicativa va concloure amb una gran festa musical, a càrrec del grup occità Nadau, un grup musical que s'ha destacat per la reivindicació de l'aranès i que anteriorment havia col.laborat amb el col·lectiu Lengua Viua.


Per saber-ne més:

El recurs contra la Llei de l'occità pot esdevenir "l'agressió més forta que mai hagit rebut" 

Una entitat anticatalana presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'aranès

 

Neix un canal de TV per Internet en occità  

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid