Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Obrint Pas fa el salt al Japó: edita disc en japonès i enceta gira al festival més gran de l'Àsia

Obrint Pas, possiblement un dels nostres grups de més èxit internacional, segueix recollint èxits amb el seu darrer treball, Coratge, i fa el salt al Japó, on hi editarà el disc i hi farà una gira del 27 al 30 d'aquest mes.

La gira conclourà al Fuji Rock, el festival més gran de l'Àsia, on compartiran cartell amb grups com Coldplay, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Manu Chao, Incubus, Wilco o Asian Dub Foundatio. Coratge és un llibre-CD conceptual amb 15 capítols i 15 nous temes que suposen una tornada als orígens musicals del grup: ska, reggae, hardcore i música tradicional de la riba valenciana.

21/07/2011 18:06 Cultura

Amb més de 15 anys de trajectòria, sis discos editats i gires que els han dut del País Basc als Balcans, de Mallorca a Cuba, de Veneçuela a Berlín o del Sàhara a Palestina, ara Obrint Pas durà el seu so al Japó, editant el disc al país del sol naixent i actuant en una breu però intensa gira que acabarà amb un concert al festival més gran d'Àsia, el Festival Fuji Rock.

obrintpasjapantoumitjanEl desembarcament comença amb l'edició d'una versió japonesa de Coratge, de la mà de la discogràfica Inpartmaint, que inclou dues cançons extra: "La Flama" i "Caça de Bruixes" (procedents del seu anterior disc En Moviment), i culmina amb una intensa gira a finals de juliol amb concerts a Tokyo (27/07), Minakami (28/07) i dos recitals al Fuji Rock (a la població de Naeba), el festival més gran de tot Àsia i un dels més grans del món -amb una assistència estimada de 100.000 persones- on actuaran per partida doble (29 i 30/07), en una edició que enguany presenta artistes de la talla de Coldplay, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Manu Chao, Incubus, Wilco o Asian Dub Foundation, entre molts d'altres.

Recollint èxits amb Coratge

El nou treball d'Obrint Pas és una sincera i meticulosa fotografia del grup i la seva filosofia. Coratge és un cant tant alegre com combatiu, un viatge d'anada i tornada de València al món sencer. Tornant a les seves arrels, el disc està salpebrat amb col·laboracions de luxe d'amics com Fermín Muguruza, Mohamed Bout Ayub (Orquestra Àrab de Barcelona), Feliu Ventura, Marc Serrats (Xerramequ Tiquis Miquis), The Pepper Pots, Miquel Gil, Pep Gimeno ‘Botifarra', Mara Aranda, entre d'altres. Coratge s'acompanya d'un extens llibre on cada cançó es transforma en un capítol literari signat per 20 plomes diverses, compromeses, còmplices de la banda i inspirades en cada una de les noves cançons del disc. Així, per exemple, Eduardo Galeano ens dedica una clarivident sentència al "Preludi", Feliu Ventura ens explica de qui és la nostra vida a "La Vida Sense Tu", August Gil Matamala reivindica la consciència de classe i la solidaritat obrera a "Barcelona" o Manuel Baixauli relata com les arrels al territori, a la nostra història i pulsacions vitals es poden retrobar tan ràpidament com es perden.
 
Per saber-ne més:
 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid