Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana transparència en l'estat dels comptes de l'Ajuntament de Reus

La CUP exigeix a l'Ajuntament de Reus un exercici de màxima transparència econòmica "perquè la ciutadania pugui saber l'estat real dels comptes del consistori més enllà dels grans titulars i els interessos partidistes".

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presentat aquest dilluns un estudi de l'estat de l'hisenda municipal en el qual ha volgut posar l'accent en la greu situació econòmica que pateix l'Ajuntament.

18/07/2011 19:21 Política

Ja en el primer ple del nou Ajuntament, la CUP va presentar un prec al nou govern municipal perquè es publiqui, a partir d'un estudi independent, l'estat actual dels comptes perquè tota la ciutadania sàpiga el balanç econòmic que ha deixat l'anterior govern municipal. 

El regidor d'hisenda va fer cas omís a aquesta petició, però per contra, el nou govern municipal ha centrat l'atenció de les primeres setmanes de govern a criticar l'anterior executiu pel greu estat d'endeutament de l'Ajuntament.

La CUP denuncia la "batalla partidista" i exigeix de nou al nou govern municipal "que enlloc de convocar rodes de premsa i promoure titulars alarmistes, no sols faci públics els números que ha deixat l'anterior govern, sinó que emprengui una política de transparència que eviti les situacions que s'han produït aquests dies amb les factures pendents de pagament d'Endesa".

A més, la CUP adverteix que aquesta situació d'endeutament no ha de ser l'excusa per iniciar un procés de privatització de les empreses municipals o perquè l'Ajuntament retalli els serveis que actualment està oferint a la ciutadania, sinó que aquest esforç econòmic ha d'anar dirigit a l'eixugament del deute, mitjançant "una política seriosa i transparent". També aposta per augmentar la despesa social per evitar el risc d'exclusió social d'un sector ampli de la ciutadania i el foment de l'ocupació.

De la seva banda, la formació ha anunciat que està treballant per aportar noves mocions aproper Ple que ajudin a eixugar aquest deute i augmentar la pressió respecte el nou govern municipal perquè faci públics els comptes actuals de l'Ajuntament.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid