Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IB3 fa desaparèixer el cos de correctors lingüístics

L'Obra Cultural Balear considera inacceptable la desaparició del cos de correctors d'IB3, provocada per la manca de pagament del conveni que tenia la corporació amb la Universitat de les Illes Balears.

L'entitat lamenta que a partir d'ara ningú tendrà cura de vetlar per l'adequació dels usos lingüístics a les diferents situacions, ni per aspectes tan importants per a un mitjà de comunicació com la riquesa expressiva, la dicció o l'entonació dels locutors.

07/07/2011 14:00 Llengua
Per a l'entitat, no es tracta d'un fet menor, ja que una part molt important de la tasca que fa una televisió pública està basada en la parla. L'OCB apunta que, com demostra l'exemple de totes les televisions públiques del món, sense qualitat lingüística no hi pot haver qualitat televisiva, i que, per tant, totes disposen d'un departament o servei de correcció lingüística.

L'entitat considera fonamental posar remei a aquesta situació, tot recuperant el departament de correcció. En aquest sentit, l'OCB creu necessari que, tant la direcció de la cadena pública com les institucions públiques facin una reflexió sobre les prioritats de la seva gestió i sobre el model de mitjans de comunicació que han de tenir les Illes Balears.

Per saber-ne més:

El PP balear fa desaparèixer també la direcció insular de Política Lingüística

 

 
 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid