Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern espanyol mantindrà la incomunicació com a arma repressiva

El projecte de reforma de la Llei d'enjudiciament criminal que està acabant d'enllestir el govern espanyol mantindrà la incomunicació com a arma repressiva, segons ha denunciat la Coordinadora per la Prevenció i la Denúncia de la Tortura, que ha concretat que la reforma es farà pública abans que acabi la legislatura.
 

Així, assegura que hi ha diversos dubtes que assenyalen que la Llei no és tan "garantista" com suposadament pretén.

22/07/2011 18:53 Drets i Llibertats
Pel que sembla, segons la Coordinadora, en la nova redacció legal "el termini de detenció màxim serà de 72 hores, prorrogables amb 48 hores en casos d'organitzacions criminals o terroristes". Aquesta previsió es completa amb l'extensió d'aquest període, que segons destaquen algunes agències d'informació podria arribar "fins als 13 dies". Aquest termini, que ja es disposava en la llei anterior, ha provocat les reaccions d'organismes i institucions a favor dels drets humans, tant estatals com internacionals, reclamant l'eradicació d'aquest règim d'incomunicació.

Amb tot, segons la Coordinadora, el govern espanyol pretén introduir mesures que alleujarien aquesta situació d'incomunicació, presentades com a "mesures de garantia". En concret, apunta que "l'estada del detingut es gravarà i estarà assistida cada vuit hores per un metge forense i per un facultatiu designat pel Mecanisme de Prevenció de la Tortura".

Referent a això, la Coordinadora ha reiterat la ineficàcia d'aquestes dues mesures, però a més mostra la seva sorpresa per la funció designada a aquest mecanisme. "És coneguda la nostra posició contrària a les competències que s'atorguen a la institució del Defensor del Poble per a la gestió d'aquest Mecanisme", alerta, i remarca que "a més que s'ha sostret completament a la societat civil el debat sobre la naturalesa i funcionament d'aquest sistema de prevenció, la seva ineficàcia és absolutament palmària, sobre la base de l'experiència amb què comptem".

Per saber-ne més:

La violència estatal 

Els familiars de ls presos polítics bascos demanen la fi de la dispersió i de la vulneració de drets 

Amics i Amigues d'Euskal Herria convoca una concentració per rebutjar el judici de Bateragune 

 

Avui, clam a Bilbo pels drets dels presos bascos

Desenes de milers de persones mostren la seva solidaritat als presoners polítics bascos a Bilbo

Etxerat surt a les carreteres pels drets i llibertats dels presos polítics bascos

Desenes de milers de persones secunden la marxa a favor dels drets dels presos a Bilbo

ETA anuncia que està disposada a una verificació internacional general i permanent

La delegada de govern prohibeix una concentració contra la tortura a Pamplona

Euskal Herria commemora avui el Dia contra la Tortura

La sentència condemnatòria dels torturadors de Portu i Sarasola justifica la tortura 

La CUP s'adhereix al manifest que demana la fi de la dispersió dels presos bascos 

L'Associació Catalana d’Expresos Polítics exigeix l'anul·lació de les sentències emeses pel TOP 

Amnistia Internacional demana a l'estat espanyol que suprimeixi el règim d'incomunicació 

ETA anuncia un alto el foc permanent

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid