Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern de CiU i el PP apugen el cànon de l'aigua el 8,5%

 El govern de CiU i el PPC han arribat a un acord per apujar el cànon de l'aigua amb un increment del 8'5%. Aquest augment es començarà a aplicar l'últim trimestre del 2011. La justificació d'aquest augment ha estat que calia cobrir els 1.300 MEUR de deute de l'ACA. Aquesta norma s'ha fet possible amb l'abstenció del PP, tal com va passar amb la llei de pressupostos.  Durant les dues darreres dècades importants mobilitzacions populars va aturar l'encariment de l'aigua.
 
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) és un ens públic adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat amb competències plenes en el cicle integral de l'aigua a les Conques Internes de Catalunya, responsable de les depuradores i que ha construït nombroses desalinitzadores, però que també negligeix funcions com el bon estat de l'aigua de rius i aqüífers. 

20/07/2011 21:43 Política

L'increment ha estat justificat per a contenir el dèficit de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que supera els 1.200 milions d'euros. Aquesta apujada ha anat acompanyada de la notícia que també es crearà "un bo social per a la rendes més baixes" (sense definir com s'aplicarà aquest mecanisme), que exhimiria aquestes factures de l'augment del canon. Precisament aquest ha estat ha rel punt més polèmic.

Un dels motius de l'encariment del cànon és la creació i funcionament de desalinitzadores, amb altres despeses de construcció i manteniment, que es van posar en marxa per abastir d'aigua a grans projectes urbanístics (camps de golf, piscines, urbanitzacions, hotels a la costa, etc.).

Per saber-ne més:

Fa deu anys milers de persones protestaven contra l'augment de l'aigua 

La CUP denuncia l'OPA hostil contra la companyia d'aigües de Sabadell

La CUP de Banyoles critica l'actitud opaca del govern sobre el canvi de model de gestió de l’aigua

La CUP de Barxeta denuncia que "un senyoret de Xàtiva" pugui extreure 16.320 metres cúbics d'aigua

Enterrament popular dels rius

Neix la Plataforma Metropolitana Contra els Transavasaments

Quan un govern esdevé un trist ajuntament metropolità

Presentació de la Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments al Col·legi de Periodistes:

Més de 150 entitats i institucions ebrenques s'han adherit a la manifestació de diumenge.

La Jornada de Lluita Ebrenca: tot un èxit 

Continua la "crisi de l'aigua" a Catalunya Nord

MANIFEST DE LA PLATAFORMA METROPOLITANA CONTRA ELS TRANSVASAMENTS 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid