Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Èxit de participació al Rebrot dels 10 anys, que arriba avui al seu punt àlgid

El Rebrot, l'Aplec de Joves dels Països Catalans, ha notat en aquesta edició l'efecte del desè aniversari aconseguint una notable participació que ha aplegat centenars de joves a la capital del Berguedà, seu de l'esdeveniment.

En aquest sentit, les activitats i concerts que divendres i dissabte han fet el ple superant en molts casos la participació dels darrers anys; una participació que espera superar totes les expectatives en el concert d'aquest dissabte que a la nit, que es preveu multitudinari [fotos].

16/07/2011 20:48 Política

El Parc del Lledó llueix una multitud de tendes que ha anat incrementant en nombre al llarg de divendres i dissabte, fet que posa de manifest el poder de convocatòria de l'edició d'enguany de l'aplec, més especial amb motiu del desè aniversari.

dissrebrot7En aquest sentit, les xerrades i activitats han superat totes les expectatives pel que fa a nombre d'assistents; una participació que s'espera que arribi al cim en el concert d'aquest dissabte a la nit, en el qual per primer cop es podrà a contribuir en els costos d'organització pagant una entrada simbòlica de cinc euros. Els grups Malagana -que és el primer classificat de l'Esclat, el concurs de grups de música de joves-, Ebri knight -que substitueix At Versaris que no podrà actuar per motius de salut-, El Belda i el Conjunt Badabadoc, Obrint Pas i Columna ATK Manrússia PD.

El concert de divendres ja va ser un èxit en nombre d'assistents, tot i celebrar-se en un dels espais més multitudinaris de la ciutat, el camp de futbol vell de Berga. La resta d'activitats també van ser destacades, com la ruta de maquis de Berga, el taller de ràdio, les lectura de poemes del III Certamen Jove de Literatura Juvenil, les olimpíades populars o el tast de ratafies.

També cal destacar les tres xerrades organitzades conjuntament entre Maulets i la CAJEI. El debat sobre l'alliberament sexual i de gènere, la immigració -pel moment d'auge de les opcions xenòfobes i feixistes en la que ens trobem- i la construcció de l'independentisme des de l'esquerra i els moviments populars van acollir un bon nombre d'oients.

Dinar de celebració dels 10 anys

dvrebrot1El dissabte ha començat amb un taller de cooperativisme a càrrec de la Cooperativa Tres Branques i posteriorment amb la xerrada sobre les problemàtiques que afecten les persones nouvingudes i com enfrontar el creixement de la xenofòbia.

El moment de la celebració de l'aniversari del Rebrot, però, ha arribat durant el dinar, amb una acumulació de gent que ha arribat a desbordar l'organització, en el qual s'ha llegit un manifest en què s'ha agraït la tasca feta pels militants més veterans de Maulets i s'ha donat pastís a tots els assistents; un pastís que ha estat tallat pel militant més jove i el més gran. En acabat el dinar, al mateix Parc del Lladó, s'ha fet cant improvisat.

El retard en el repartiment del dinar ha obligat a retardar l'inici de la xerrada de la tarda, sobre l'articulació de l'independentisme, que s'ha celebrat al Vall, al centre de Berga i que ha precedit la cercavila reivindicativa i de cultura popular de la Plaça de Sant Pere. La cercavila ha comptat amb la participació de les colles bastoneres de Sant Celoni, Cardedeu, Vilassar de Mar, Mollerussa, Berga i Igualada i els Diabòlics Anònims.

El concert, durant el qual es farà l'acte polític, clourà el dia fort del Rebrot per diumenge al matí celebrar l'Aplec del Pi de les Tres Branques. 

 

Per saber-ne més:

L'Aplec del Pi de les Tres Branques perviu i es revitalitza

"Gràcies al Rebrot, els Països Catalans han viscut 10 anys sembrant la llavor de la revolució" 

Entrevista: "Volem mostrar com un oci no consumista, participatiu i crític és possible" 

Els aplecs, una experiència arrelada al territori 

El Rebrot estrena pàgina web i presenta la programació del 10è aniversari 

El 10è Rebrot escalfa motors 

 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid