Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Flama surt del Castellet de Perpinyà en direcció al cim del Canigó per a la seva regeneració

Com cada any, aquest matí  sortirà la Flama del Castellet de Perpinyà i a la tarda pujarà al cim del Canigó. (recordeu, la Flama del Canigó sempre ha estat indignada, només cal llegir el missatge d'enguany i tots els altres)

Al punt de mitjanit es procedirà a la ceremònia de regeneració. Amb la flama regenerada s’encendrà, la nit del dia 23, una foguera feta amb els feixets de llenya que, provinents d'arreu de la nació, s’hi hauran pujat el diumenge abans. (veure també Festes.org). Amb la flama d’aquesta foguera s’encendran les  d'arreu de la nació. Un llantió la recollirà i la tornarà de nou al Castellet perquè cremi tot l’any fins al proper 22 de juny.

22/06/2011 03:35 Política
El Castellet de Perpinyà, una vella presó d'Estat, on s'hi havien torturat a aquells que volien preservar la seva identitat, simbolitza un Estat que martiritzà a tot un poble desitjós, de conservar la seva llengua i la seva cultura. 
 
Aquesta presó, simbol d'odi i de sofriment esdevindrà mitjançant la flama del Canigó un llar d'amor. El Castellet, aquesta antiga fortalesa es transformà gràcies a Josep Deloncle en el Museu d'Art i de Tradicions Populars, batejat amb el nom de "La Casa Pairal" "
 
Es en aquestat llar on es conserva tot l'any, "la flama del Canigó, tota plena d'amor, de pau i de fraternitat" deia  Josep Deloncle. Tot i així, la flama sempre ha estat indignada
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid