Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'MDT analitza el resultats del 22-M i es ratifica en preparar-se per a la ruptura independentista

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) felicita la militància de la CUP pels "bons" resultats electorals i l'insta a elaborar "un discurs adreçat al conjunt de les classes populars" per tal que "les propostes de la Unitat Popular aportin les seves reflexions i crítiques als sectors descontents amb l'actual situació nacional i socioeconòmica".

D'altra banda, l'organització es ratifica en la necessitat de crear estructures unitàries de tot l’independentisme, articulades a partir d’assemblees territorials, amb l’objectiu de preparar les condicions polítiques per a la Ruptura Democràtica de la Independència.

07/06/2011 14:44 Política
L'MDT ha fet públiques dues resolucions en què analitza els resultats de les eleccions municipals del 22-M i es posiciona respecte el procés de preparació de la Ruptura Democràtica per la Independència.
 
Resolució sobre les eleccions del passat 22 de maig i la CUP 
 

Un cop celebrades les eleccions municipals de maig de 2011, el Comitè Nacional de l’MDT vol fer les consideracions públiques següents:

1. Els bons resultats de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) són el reflex de molts anys de feina de la militància, de la implicació d’aquesta militància en diferents moviments populars i d’un esforç molt gran en aquests darrers mesos. Felicitem tota la militància de la CUP pels resultats i, sobretot, per les perspectives que s’obren en aquesta nova etapa.

2. Ara més que mai queda clar que el nostre poble, a través de les eleccions municipals i d’altres mobilitzacions (com les consultes sobre la independència, i dins un altre camp i amb un altre abast, a través de les acampades crítiques amb diferents aspectes socials i polítics), reclama una veu crítica i forta en contra del sistema de dominació establert. Reclama globalment un referent nítidament independentista, arrelat a les lluites populars i anticapitalista.

3. Lamentablement, llevat d'algunes excepcions, la CUP s'ha desplegat només al Principat, cosa que no li resta en cap cas legitimitat per a elaborar i desplegar un programa nacional-popular per al conjunt dels Països Catalans. Des de l’MDT creiem que s’ha de fer un clar esforç per desplegar la Unitat Popular a la resta del terrtori nacional.

4. D’altra banda, aquestes eleccions han mostrat també el vot de càstig que s’ha començat a manifestar contra diferents opcions que, autoanomenant-se d’esquerra, han traït els interessos populars a causa de les polítiques liberals i procapitalistes impulsades per les seves direccions.

5. La situació al País Valencià i a les Illes reprodueix l’esquema colonial conegut que acorda una força important al partit procapitalista i espanyolista (PP) que gestiona els pactes clientelars sobre la base de l’especulació immobiliària. Tanmateix, la crisi econòmica i l’ensulsiada del PSOE regional deixa oberta l’oportunitat per a l’emergència d’una pràctica política d’Unitat Popular com a element que pot fer sotraguejar les hegemonies vigents, tal com s’ha començat a manifestar per l’augment sensible del vot nacional i d’esquerra.

6. En conclusió, els més de 62.000 vots obtinguts i el centenar de regidors fan més necessari que mai que la CUP debati i elabori, un discurs adreçat al conjunt de les classes populars i que intervingui en els debats públics avui oberts arreu del país. Cal que les propostes de la Unitat Popular siguin presents i aportin les seves reflexions i crítiques als sectors descontents amb l’actual situació nacional i socioeconòmica.

7. La situació creada després d’aquestes eleccions posa sobre la taula la necessitat de combatre amb força tant la política conservadora i favorable al capitalisme financer dels diferents governs autonòmics com l’espanyolisme i el racisme que amenacen la cohesió social i les llibertats individuals i col·lectives de les classes populars catalanes.

 
Resolució sobre el procés de preparació de la Ruptura Democràtica per la Independència
 

1. El Comitè Nacional de l’MDT es ratifica en la necessitat de crear estructures unitàries de tot l’independentisme, articulades a partir d’assemblees territorials, amb l’objectiu de preparar les condicions polítiques per a la Ruptura Democràtica de la Independència. En aquest sentit dóna suport al procés de construcció de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que s’ha de fundar la tardor vinent.

2. L’MDT constata que en aquest procés ha existit una situació conflictiva amb sectors conservadors de l’independentisme que intenten burocratitzar i dretanitzar el procés, tot dificultant la participació i el debat democràtics, amb la intenció d’evitar que l’ANC es converteixi en l’instrument d’organització popular que necessiten les classes populars catalanes.

3. L’MDT vetllarà perquè les estructures unitàries de l’independentisme orientin les seves formes organitzatives i la seva pràctica en el sentit de la democràcia política i social que necessiten les classes populars catalanes, tot combatent les posicions neoliberals i procapitalistes, i les pràctiques poc democràtiques i poc participatives del sobiranisme conservador. En aquest sentit fem una crida a tota la militància de l’Esquerra Independentista i de l’àmbit de la Unitat Popular perquè es comprometi i s’organitzi en aquest objectiu.

4. L’MDT promourà, dins aquest marc general d’acció, la creació d’estructures de ruptura institucional, com l’Assemblea de Representants Electes Independentistes dels Països Catalans, amb l’objectiu de promoure accions i preses de posició que accentuïn la conflictivitat política amb les estructures polítiques dels Estats que a nivell estatal i autonòmic contribueixen a mantenir la dominació.

Per saber-ne més:
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid