Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria i lluita del moviment independentista: acte de Maulets i la CUP a Cerdanyola

Aquest dijous 2 de juny la CUP de Cerdanyola i Maulets realizaran un acte a càrrec dels membres dels Grup d’Historiadors “Jaume Compte”, amb el títol "Memòria i lluita: història de la lluita independentista", que consistirà en una explicació del naixement i evolució de l’independentisme català, des dels seus orígens fins als nostres dies. 

L'acte, a càrrec d'Agustí Barrera i Josep Xaubet, presenta com a novetat que podrá ser seguit en directe per Internet o visionat posteriorment a través de: http://www.cerdanyola.cup.cat, http://mauletscerdanyola.blogspot.com i http://twitter.com/cupcerdanyola. Igualment, s’hi podrà interactuar mitjançant el Twitter (@cupcerdanyola) i (http://www.facebook.com/cupcerdanyola).

29/05/2011 20:39 Política

 Memòria i lluita: història de la lluita independentista

Des dels creadors de l’estelada i impulsors del “separatisme insurreccional” fins als nostres dies, passant pels episodis de la dictadura de Primo de Rivera, la República i la revolució, la guerra d’ocupació feixista encapçalada pel general Franco i els 40 anys de dictadura, que formaran part del primer bloc de l’acte. Un segon bloc consistirà en la descripció i explicació del moviment independentista des de la  Restauració borbònica fins l’actualitat, en què s’hi exposarà com va evolucionar aquest moviment, marginat i perseguit durant els primers anys de l’anomenada “transició democràtica”.


L’acte pretén oferir una explicació didàctica sobre la mobilització i la conscienciació que el discurs independentista ha desplegat entre la societat catalana durant dècades, consistent en la reivindicació nacional i del dret a decidir, la deslegitimació i denúncia dels diferents aparells de l’Estat ocupant i en la consolidació d’un moviment popular. Un moviment que ha passat per diferents etapes i que ha portat a terme diferents formes de lluita. En definitiva, un acte per explicar la nostra pròpia història: el fil d’una història de resistència nacional i popular en què l’Esquerra Independentista ha maldat per consolidar unes estructures alternatives i estables de poder polític, un contrapoder popular embrió d’una futura República Catalana independendent.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid