Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Col·legi de Periodistes es posiciona contra les agressions dels antiavalots

 El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha denunciat de nou les agressions dels cossos de seguretat (antiavalots dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona) contra  periodistes que cobrien la notítica del desallotjament dels indignats, malgrat que anaven identificats amb braçalets o armilles. Un dels professionals que ha patit els cops dels agents ha estat el fotògraf Jordi Borràs, tal i com informa Nació Digital.

De nou, s'han tornat a reproduir les agressions a periodistes que cobrien les informacions a protestes antigovernamentals. Fa dos anys, durant les protestes de rebuig al Pla Bolonya les agressions policials contra el col.lectiu de periodistes van provocar nombroses queixes del Col.legi i d'altres associacions professionals.

28/05/2011 02:08 Drets i Llibertats

El Col·legi de Periodistes ha recordat que els professionals del periodisme treballen per garantir el dret fonamental de la ciutadania a rebre una informació lliure. En aquest sentit, han insistit en la necessitat que els professionals utilitzin símbols identificatius com el braçalet i l'armilla reflectant  per garantir la realització de la feina amb les garanties i evitar els cops de porra o els impactes de les bales de goma.

Els responsables del Col.legi han recordat també que l'ús dels símbols identificatius és fruit de l'acord de col·laboració entre el Col·legi de Periodistes i el Departament d'Interior, un acord realitzat a l'anterior govern i actualment obviat pel departament de Felip Puig.

També el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha rebutjat el fons i la forma de l'operació policial contra els acampats i ha remarcat que no hi havia cap ordre de desallotjament ni cap comportament que fes necessària la intervenció de les forces de seguretat. En aquest sentit, considera que l'actuació dels mossos "ha estat lluny del que es pot exigir a una policia democràtica" i afirma que "no són comportaments acceptables per part de qui ha de garantir els drets de tota la ciutadania".

En aquest sentit, lamenta les agressions que han patit diversos professionals de la comunicació i assegura que "són el testimoni d'aquestes acutacions impròpies que demostren un cop més la falta d'educació democràtica de la nostra plicia, que sembla no entendre que el dret a la informació és un dret fonamental i constitucional que ha de protegir i no perseguir".

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid