Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protesta pels abusos sexuals de capellans catòlics a Badalona

 Un grup de persones van sortir al carrer per denunciar presumptes abusos sexuals que van patir a l'escola dels Maristes de Badalona. És la primera vegada que a Catalunya té lloc una protesta d'aquestes característiques, malgrat que hi ha incomptables casos d'abusos sexuals a menors per part de religiosos catòlics. Una de les víctimes ha explicat a 3cat.24 el seu cas i què volen aconseguir amb aquestes mobilitzacions. Ahir els afectats es van concentrar davant a les portes dels Maristes de Badalona.
 
Els fets es remunten a fa 30 anys, quan els alumnes que ara denuncien els abusos comptaven amb només 10 anys. Cal tenir en compte que la prescripció penal encobreix casos com aquests, que ja no seran  jutjats, però en canvi  no existeix prescripció judicial per a sentències de caràcter polític (en què es jutgen fets de fa més de 30 anys). 

29/04/2011 12:36 Drets i Llibertats
 
Diversos exalumnes dels Maristes de Badalona han denunciat els abusos sexuals que van patir a l'escola fa 30 anys. Tenien 10 anys llavors i tots assenyalen el germà Lucio (acusat de ser l'autor dels abusos des de la seva condició de religiós catòlic).Una de les víctimes  va denunciar els fets als Mossos ara fa un any.

Cal tenir en compte que el sistema judicial s'inhibeix en aquests casos d'abusos i altres altres tants delictes contra les persones, perquè el delicte de pederàstia prescriu al cap de 15 anys.

El sistema judicial i la jerarquia catòlica mai van actuar i, per tant, van encobrir aquest nou cas de pedrastia per part de religiosos, malgrat que en aquest cas concret durant anys hi havia pintades per tot Badalona que insultaven el capellà marista responsable dels abusos.

 De moment l'escola dels Maristes de Badalona guarda silenci. En un comunicat que ha enviat als pares que tenen nens al centre, ha assegurat que el presumpte pederasta va ser apartat de les seves ocupacions quan es van conèixer els fets. També diuen que han nomenat un delegat per a la protecció de la infància (per a DGAIA, un organisme de la Generalitat de Catalunya amb una coneguda vocació reaccionària i favorable a l'Església catòlica).





Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid