Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Tarragona farà de la transparència i la democràcia directa el seu eix prioritari

La CUP de Tarragona ha finalitzat aquest dissabte les jornades participatives per al programa electoral amb una xerrada sobre noves tecnologies i mitjans de comunicació com a eina d'accés a la informació.

Han estat un total de cinc jornades que des de fa un parell de mesos tira endavant la CUP per tal de construir el programa electoral de manera participativa, amb les aportacions dels ciutadans. El debat s'ha centrat en l'ús de les noves tecnologies i en la gestió dels mitjans de comunicació.

10/04/2011 00:22 Drets i Llibertats
A banda dels experts que hi han convidat, al voltant d'una vintena d'assistents han aportat la seva visió del que s'anava parlant. Després de debatre sobre quin model energètic, territorial, social, econòmic, cultural, linguüístic i educatiu, entre d'altres, aquest cap de setmana ha estat el torn de les noves tecnologies i dels mitjans de comunicació. En aquesta trobada hi han assistit representants de GNU Linux.cat, Softcatalà, Pirates de Catalunya, Pobleviu, La Directa, La Bicicleta, Guifi.net i Ecoxarxa. Tanmateix, la candidatura remarca el fet que la majoria dels assistents venien a donar la seva opinió de manera anònima, la qual cosa "demostra que els processos participatius, quan són vinculants, engresquen força gent".
 
En aquest sentit, s'ha posat l'accent en l'accés lliure a la informació, en la no independència informativa dels mitjans públics, i en mesures d'estalvi de l'administració per promoure la recuperació del cànon digital, fomentar la presència del programari lliure, o millorar les condicions laborals dels periodistes eliminant assessors dels partits i altres càrrecs innecessaris als mitjans públics.
 
El programa encara no és públic ja que l'estan acabant de construir amb les entitats i les persones interessades, i animen a tothom qui encara no hagi participat i vulgui fer-ho que els faci arribar les propostes. A més, quan el tinguin redactat, celebraran una assemblea oberta per aprovar el programa amb un seguit d'eixos que formaran part de la feina de la CUP aquests quatre anys.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid