Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Culminat el procés de consultes locals, es presenta el Moviment per la Independència

Punt final a l'era de les consultes locals, la gimnàstica. Ara toca passar a l'acció i apostar per la independència. El 10-A, amb la consulta popular independentista de Barcelona com a màxim exponent, va cloure diumenge passat la tongada de consultes municipals.

A partir d'ara, aquell municipi qui encara no hagi celebrat consulta ho podrà fer però de manera autònoma, ja que el moviment de les consultes se centra ara en el segon pas: la convocatòria d'un referèndum nacional.

11/04/2011 23:17 Política
Per arribar a aquesta estació ha previst un full de ruta basat en la Conferència Nacional per l'Estat Propi que ha de conduir a l'Assemblea Nacional Catalana i que es presentarà aquest dimarts, dos dies després del 10-A i passada la ressaca de l'èxit de la consulta a Barcelona.
 
Aquest dimarts a partir de les onze del matí, 120 personalitats de totes les sensibilitats socials i polítiques presentaran al Centre de Cultura Contempòrània de Barcelona el full de ruta que ha de portar el poble català a la independència, és a dir, la Conferència Nacional per l'Estat Propi, una iniciativa que neix per donar continuïtat a la força de la manifestació del 10 de juliol i al moviment de les consultes populars per la independència.
 

A l'acte es donarà a conèixer l'origen i la manera com es va gestar aquesta convocatòria i proposta unitària, els objectius i finalitats, el procés fins a la seva celebració, així com la relació de les primeres 120 persones impulsores i convocants d'aquesta Conferència, que tindrà lloc el proper 30 d'abril al Palau de Congressos de Montjuïc i en què està previst que s'aprovi el full de ruta cap a la independència.

Uns presentadors encapçalats per l'actor Quim Masferrer s'encarregaran d'explicar la gènesi del Moviment per la Independència (MxI), les etapes ja superades i les característiques principals de la proposta de l'Assemblea Nacional Catalana. Després d'aquesta primera part, es llegirà la Crida a la Conferència per l'Estat Propi.

La Conferència Nacional per l'Estat Propi, que ja aplega en aquests moments més de 1.500 participants de totes les sensibilitats polítiques i socials, després d'un llarg i discret procés de deliberació sobre el present i futur nacionals, aprovarà iniciar el procés cap a la constitució d'una Assemblea Nacional Catalana (ANC), que en cap cas es constituirà ni pretendrà ser cap instrument o plataforma políticoelectoral, ni ara ni en el futur. La Conferència aportarà dues ponències (declaració fundacional i full de ruta) i elegirà un secretariat que conduirà el procés constituent de l'ANC.

El moviment iniciat, de base, democràtic, transversal i unitari, pren com a referent més proper l'Assemblea de Catalunya. El seu principal objectiu serà la conscienciació i mobilització de la població, per aconseguir el suport de la majoria social per a la celebració d'un plebiscit vinculant d'autodeterminació nacional amb garanties internacionals i la recuperació de la nostra independència política.
 

Per saber-ne més:

10-A, un abans i un després en el camí cap a la independència

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid