Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
200 persones s’apleguen a Banyoles en suport a la CUP

Unes 200 persones s'han reunit aquest diumenge al Pavelló de la Farga de Banyoles per mostrar el seu suport a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Banyoles de cara a les eleccions municipals del proper 22 de maig. [Galeria de fotos]

En una jornada plena d'activitats en què s'ha celebrat una arrossada popular, la CUP de Banyoles ha presentat públicament la llista electoral i els eixos bàsics del programa de la formació, així com també el lema que farà servir a la campanya electoral. A més, l'acte polític ha comptat amb representants de les diferents assemblees de la CUP a les comarques gironines, donant així el tret de sortida a la precampanya de forma conjunta.

03/04/2011 16:32 Política

La candidata de la CUP a Banyoles, Sandra Pazos, ha afirmat, en el seu parlament, que la CUP defensarà un model "que aporti un verdadera regeneració política i no un simple maquillatge" i ha agraït a tots els qui fins avui "s'han mantingut ferms i s'han negat a perdre els valors de l'Esquerra independentista".

Unes 200 persones han volgut mostrar el seu suport aquest diumenge a la CUP assistint al gran acte que ha celebrat al Pavelló de la Farga, un poliesportiu de nova creació i un dels més grossos que hi ha a la comarca. La jornada ha començat a mig matí amb tota mena d'activitats, com la realització d'un mural, un espectacle de bastoners i un d'animació infantil a càrrec del grup Pot Petit. Posteriorment s'ha realitzat una gran arrossada popular per tots els assistents.

L'acte polític ha començat amb un parlament a càrrec de Xavi Oca, destacat membre de la CUP a nivell nacional, el qual ha defensat l'independentisme d'esquerres "com a única via real per avançar cap a la independència i transformar la societat". Posteriorment ha pujat a l'escenari un representant de cada assemblea local de la CUP nord-oriental i la número dos de la CUP de Girona, Anna Pujolàs, ha fet un parlament on ha explicat el creixement que ha sofert la CUP a les comarques gironines, amb la creació de nous nuclis i amb la possibilitat real d'aconseguir representació en molts ajuntaments en aquestes municipals, com seria Girona, on un sondeig de la formació li pronosticava dos regidors. Pujolàs ha remarcat que la CUP "és una realitat arrelada a les comarques nord-orientals" i ha afirmat que s'està aconseguint "introduir l'Esquerra Independentista a les institucions municipals". Així mateix, ha assenyalat que "aquesta és la raó de ser de la CUP, ser la veu del carrer a l'Ajuntament, retornar al poble la política".

Banyoles presenta lema, llista i eixos bàsics

banyoles1Després de la intervenció de Pujolàs en nom de totes les assemblees gironines, la CUP de Banyoles ha presentat un per un els components de la llista electoral que concorrerà a les eleccions municipals de maig. De menor a major, tots els membres han anat passant pel faristol per pronunciar una sentència encapçalada pel lema que la formació farà servir a la campanya. Així, la CUP ha presentat oficialment l'eslògan "Perquè vull", que serà el lema de campanya, i tots els membres de la llista l'han utilitzada per manifestar quina Banyoles desitgen. Algunes de les frases que s'han pogut escoltar han estat "Perquè vull que els polítics siguin gent normal amb sous normals", "Perquè vull poder exercir la democràcia cada dia i no només un cop cada quatre anys", "Perquè vull regeneració democràtica i no pas clientalisme i sous desorbitats" i també "Perquè no vull uns partits més preocupats per mantenir les seves quotes de poder que per satisfer els interessos populars" o "Perquè no vull mai més ni reformes estatutàries ni sentències del Tribunal Suprem".

Després de les intervencions dels diferents membres de la CUP de Banyoles, l'alcaldable, Sandra Pazos, ha avançat alguns dels eixos bàsics que la formació defensarà per la ciutat després que la CUP organitzés un cicle de punts de trobada oberts a la ciutadania per tal de discutir el programa electoral de forma participativa, així com una ronda de trobades amb les entitats. En aquest sentit, ha anunciat que la CUP defensarà "un model territorial compacte i realment sostenible", "un model de ciutat dinàmic i viu" o "un model social amb polítiques valentes i integradores", a més d'"un model lingüístic i cultural que protegeixi la nostra llengua". En definitiva, ha dit, un model "que aporti un verdadera regeneració política i no un simple maquillatge; un projecte que sempre s'ha mantingut fidel als seus orígens sense oblidar ni un dels seus principis".

De la seva banda, Pazos també ha volgut deixar clar que la formació torna a presentar-se després d'una dècada gràcies a la feina feta fins ara: "Deu anys que, tot i la creença de molta gent, el discurs ideològic de la CUP s'ha mantingut viu gràcies a unes persones que en el seu moment es van mantenir fermes i es van negar a perdre els valors de l'Esquerra independentista, fet que les va dur a crear el Col·lectiu la Falç del Pla de l'Estany, el qual no ha deixat apagar aquesta flama, i que sense ells, avui, no estaríem aquí". També ha tingut paraules d'agraïment per aquells qui "han lluitat perquè el discurs de la CUP arribés a tots als racons dels Països Catalans". "Uns lluitadors", ha afirmat, "que han superat entrebancs i no s'han rendit mantenint-se ferms".

L'acte ha acabat de manera festiva amb un concurs de ratafia on s'han presentat fins a una dotzena de ratafies casolanes elaborades al Pla de l'Estany.


Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid