x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa en defensa dels habitatges del camí de la Fonteta a l'Hospitalet de Llobregat

Aquest diumenge, convocada per l'Associació de Veïns del Camí de la Fonteta i per la CUP de l'Hospitalet de Llobregat, una marxa popular sortia des del capdamunt de la Rambla, amb la doble consigna de la defensa dels habitatges del Camí de la Fonteta i per una recuperació de l'espai de la Remonta en clau de protecció del patrimoni natural, cultural i històric de l'Hospitalet de Llobregat.

La marxa ha arribat a la Plaça de l'Ajuntament, on s'ha llegit el manifest dels veïns del Camí de la Fonteta, i després David Soriano, de la CUP de l'Hospitalet de Llobregat, ha expressat una crítica contra les intencions del govern municipal de l'Hospitalet. (Veure fotografies)

21/03/2011 02:38 Territori
En els darrers temps, el govern municipal ha augmentat la pressió contra els veïns del Camí de la Fonteta, per tal de desallotjar-los, i incloure l'espai en l'ARE de la Remonta. Un dels destins de l'actual Camí de la Fonteta, segons aquesta planificació, seria la construcció d'habitatges unifamiliars. Ironia sinistra, quan resulta a l'Hospitalet hi ha pisos buits que no s'ocupen degut al fet que uns salaris de misèria impedeixen d'accedir-hi a lloguers i a hipoteques a cost de mercat (o de protecció oficial). La manifestació ha continuat després per carrer Major, i ha pujat després fins a Can Boixeres.
 
La marxa ha clos en el Camí de la Fonteta, amb diversos parlaments. David Sadurní n'ha fet el darrer, amb un repàs de les propostes de la CUP. Sadurní ha defensat la recuperació de l'espai de la Remonta, tot preservant-ne les edificacions històriques (masia del segle XVII). També ha recordat que en la zona hi ha un tram de l'antic Canal de la Infanta, que tanta rellevància tingué en el desenvolupament agrícola i industrial de l'Hospitalet de Llobregat.
 
La recuperació de la Remonta permetria unir els espais verds de Can Boixeres i de Can Mercader (Cornellà de Llobregat), alhora que s'ampliaria la superfície destinada a horts urbans. I tot això preservant el tarannà del Camí de la Fonteta, amb les seves edificacions (la majoria de la primera meitat del segle XX) i amb les seves famílies.
 
Crònica i Fotografies de Dídac López al seu bloc disponibilitat permanent
 
Per saber-ne més
 
Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid