Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El TSJC suspèn el reglament d'ús del català de la Diputació de Girona

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de manera cautelar diversos articles i parts del reglament d'ús del català de la Diputació de Girona, tal com ja va fer amb la de Barcelona i Lleida.

Davant d'això, la CUP de Girona, amb el suport de Reagrupament, convocarà un acte públic la setmana que ve contra la sentència i reclama a les institucions que facin un pas endavant i no permetin que "les contínues agressions que pateix la llengua pròpia del país afectin les polítiques de les institucions catalanes".

16/03/2011 18:25 Llengua
La interlocutòria del tribunal sosté que els preceptes que s'anul·len exclouen l'ús del castellà de manera "clara i manifesta". Entre els articles que se suspenen hi ha el que recull que les actuacions internes a la Diputació s'han de fer en català, i que aquesta també és la llengua que s'ha d'utilitzar en els impresos i els rètols de la institució. El recurs el va presentar l'entitat Convivència Cívica Catalana (CCC), el portaveu de la qual és el catalanòfob Francisco Caja. CCC demanava que se suspenguessin cautelarment fins quinze articles del reglament d'ús del català a la Diputació de Girona i el tribunal ha acordat suspendre'ls tots. Cal destacar que el reglament va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics al ple de la Diputació el passat mes de maig.

Insubmissió

La CUP de Girona considera que "és l'hora de fer un pas endavant i que la mateixa Diputació es declari insubmisa a aquesta resolució". Segons Carles Bonaventura, tercer de la llista de la CUP i representant de Reagrupament, "cal que les institucions del país donin exemple i no es facin enrere en el seu ús de la llengua i en la pràctica dels drets lingüístics de catalans i catalanes". En aquest sentit, Bonaventura assegura que espera que ERC no decebi una vegada més els gironins i gironines i aprofiti que regenta la presidència de la Diputació de Girona per mantenir una actitud ferma davant d'aquesta nova agressió lingüística.

D'altra banda, Jordi Navarro, alcaldable de la CUP a la ciutat, afirma que "com en totes les altres ocasions en què la judicatura s'ha posat al costat del nacionalisme espanyol, com en aquest cas, els gironins i gironines sortirem al carrer". En aquest sentit, Navarro ha confirmat que la setmana que ve la CUP convocarà algun d'acte de rebuig a la sentència i ha animat als ciutadans de la demarcació a no resignar-se i a lluitar pels seus drets lingüístics.

Per saber-ne més:

El català no serà preferent ni a l'Ajuntament de Barcelona ni a la Diputació de Lleida 

El Govern es personarà en el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Acollida 

La Plataforma per la Llengua denuncia l'actitud hostil de la "Defensora del Pueblo" 

La Defensora del Pueblo és filla d'un falangista radical, Carlos Cava de Llano 

Nova estocada espanyola, aquest cop contra l'acollida en català

Salou: "Benvingudes a Catalunya, parlem català"

L'Obra Cultural Balear presenta "La llengua és la clau" 

Immigrants i autòctons 

El català 

Maulets presenta la campanya «El bilingüisme aixafa el català» 

L’Esquerra Independentista es manifesta en defensa del català a Barcelona 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid