Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Tribunal Suprem prohibeix Sortu

El Tribunal Suprem ha prohibit aquest dimecres que la formació independentista basca Sortu s'inscrigui al Registre de Partits del Ministeri de l'Interior per participar a les eleccions municipals i forals del 22 de maig.

 

La resolució, però, no s'ha aprovat per unanimitat, ja que dels setze magistrats tres han anunciat que presentaran un vot particular. Els magistrats han atès així les tesis de la fiscalia i de l'advocat de l'Estat, però no pas la de milers de bascos que s'han manifestat perquè l'opció rupturista sigui present a les eleccions. Així, el Suprem sosté que la formació és una continuació de Batasuna, que busca fer un "frau de llei" presentant-se amb noves sigles i amb uns estatuts que incorporen una renúncia explícita de la violència.

 

23/03/2011 22:31 Internacional

Els 16 magistrats de la Sala Especial han adoptat la decisió després de deu hores de deliberacions i dos dies de vistes en què han escoltat els arguments de la fiscalia i l'advocat de l'Estat, però també de la defensa.Sortu disposa ara de 30 dies per presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional.

L'objectiu de les deliberacions d'aquest dimecres ha estat trobar un acord per unanimitat tal com va passar amb la ja il·legalitzada Batasuna, però no ha estat possible ja que tres dels 16 magistrats han anunciat que presentaran vots particulars en els pròxims dies.

El Suprem doncs sosté que Sortu forma part de l'entramat d'ETA-Batasuna i que només renuncia a la violència als seus estatuïts amb l'objectiu de poder concórrer a les eleccions del 22 de maig.

Per saber-ne més:

Milers de persones es manifesten a Bilbo per demanar la legalització de Sortu 

El 48% de les lectores creu que Sortu aconseguirà presentar-se 

El Grup Internacional de Contacte lluitarà per la legalització de Sortu 

Setmana de solidaritat internacional amb el País Basc 

Interior atura la inscripció de Sortu 

Sortu comença a treballar 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid