Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Avui jutgen a Madrid un periodista per fotografiar les ràtzies policials contra immigrants

El fotoperiodista del periòdic Diagonal, Edu León, haurà de ser vícitima avui dijous d'un nou judici (el quart  judici en un any) acusat de desobediència a l'autoritat. L'acusació policial es va realitzar quan aquest periodista cobria les ràtzies policials als carrers de Madrid contra immigrants.

Antifeixistes.org informa que tot i que realitzava una tasca per¡odística totalment legal, els agents van voler silenciar la tasca testimonial del reporter, confiscant-li la targeta de memòria amb les fotos, trencant-li una càmera i acusant-lo de desobeir l'autoritat. Associacions d'immigrants i de drets humans han denunciant l'acció policial del que han considerat com "ràtzies racistes", denunciades també per diversos mitjans de comunicació. Nombrosos periodistes s'han solidaritzat amb el reporter de Diagonal, per entendre que la intenció de la policia és intimidar els testimonis de les seues accions per gaudir d'absoluta impunitat.

 

03/03/2011 00:24 Drets i Llibertats

Es tracta del quart judici que afronta Lleó en menys d'un any per documentar aquesta pràctica policial que està creant un clima d'inseguretat i impotència entre la població immigrant. Grups d'immigrants i associacions parlen de la persistència de "batudes racistes" i les emmarquen en un clima de creixent racisme institucional en el context de la crisi: denegació arbitrària de targetes de residència per part de les delegacions del Govern, traves administratives des dels ajuntaments per empadronar-se, entre d'altres polítiques.

 En aquests mesos la policia ha sostret dues targetes de memòria, dues càmeres fotogràfiques, dues lents i un flaix al fotògraf de Diagonal mentre documentava batudes a la ciutat de Madrid. De tot aquest material, una de les targetes no li ha estat retornada i una de les càmeres està espatllada després de la seva confiscació per la policia. Informar sobre el treball dels funcionaris i documentar situacions ocorregudes en l'espai públic és una cosa totalment legal, emparat per la legislació vigent. El col.lectiu editor del diari Diagonal ha decidit recórrer una de les causes perquè es reconegui l'agressió patida pel periodista durant la detenció.

 

 

Rànquings
  1. L'activista i cantant kurda Helin Bolek ha mort després de passar 288 dies en vaga de fam
  2. El tancament d'escoles deixa sense feina centenars de docents substituts
  3. El comitè d'empresa de l'Hospital Santa Caterina denuncia que els treballadors han de reutilitzar mascaretes i bates d'un sol ús
  4. L'Agustí ha passat per l'hospital: "un vell resistent de les tortures a Via Laietana"
  5. "Activats per atendre totes les necessitats que aniran sorgint" (crisi Covid-19)
  6. El 'cervell' del govern espanyol és el responsable de la campanya 'Limpiando Badalona' de Xavier García Albiol
  7. Cassolada contra els militars espanyols a Iruñea
  8. Òmnium Cultural fa un vídeo irònic sobre les declaracions del general Villarroya i la seva relació amb el rei d'Espanya
  9. La CUP alerta de la possibilitat que l'Exèrcit espanyol no es retiri un cop decaigui el decret d'Estat d'alarma
  10. La comissionada de l’Agència de la Salut Pública de Barcelona va incitar al contacte social en plena pandèmia del COVID-19
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid