Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Avui jutgen a Madrid un periodista per fotografiar les ràtzies policials contra immigrants

El fotoperiodista del periòdic Diagonal, Edu León, haurà de ser vícitima avui dijous d'un nou judici (el quart  judici en un any) acusat de desobediència a l'autoritat. L'acusació policial es va realitzar quan aquest periodista cobria les ràtzies policials als carrers de Madrid contra immigrants.

Antifeixistes.org informa que tot i que realitzava una tasca per¡odística totalment legal, els agents van voler silenciar la tasca testimonial del reporter, confiscant-li la targeta de memòria amb les fotos, trencant-li una càmera i acusant-lo de desobeir l'autoritat. Associacions d'immigrants i de drets humans han denunciant l'acció policial del que han considerat com "ràtzies racistes", denunciades també per diversos mitjans de comunicació. Nombrosos periodistes s'han solidaritzat amb el reporter de Diagonal, per entendre que la intenció de la policia és intimidar els testimonis de les seues accions per gaudir d'absoluta impunitat.

 

03/03/2011 00:24 Drets i Llibertats

Es tracta del quart judici que afronta Lleó en menys d'un any per documentar aquesta pràctica policial que està creant un clima d'inseguretat i impotència entre la població immigrant. Grups d'immigrants i associacions parlen de la persistència de "batudes racistes" i les emmarquen en un clima de creixent racisme institucional en el context de la crisi: denegació arbitrària de targetes de residència per part de les delegacions del Govern, traves administratives des dels ajuntaments per empadronar-se, entre d'altres polítiques.

 En aquests mesos la policia ha sostret dues targetes de memòria, dues càmeres fotogràfiques, dues lents i un flaix al fotògraf de Diagonal mentre documentava batudes a la ciutat de Madrid. De tot aquest material, una de les targetes no li ha estat retornada i una de les càmeres està espatllada després de la seva confiscació per la policia. Informar sobre el treball dels funcionaris i documentar situacions ocorregudes en l'espai públic és una cosa totalment legal, emparat per la legislació vigent. El col.lectiu editor del diari Diagonal ha decidit recórrer una de les causes perquè es reconegui l'agressió patida pel periodista durant la detenció.

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid