Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Pels pobles de la Safor" rebutja les Plataformes Petrolieres

El passat 22 de gener es va publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE núm. 19 de 22-01-2011) el Reial Decret 1775/2010, de 23 de desembre pel qual s’atorga els permisos d’investigació d’hidrocarburs a les zones de prospecció denominades Albufera, Benifaió i Gandia.

La Plataforma Pels Pobles de la Safor, que algutina 32 associacions culturals, socials i ecologistes, rebutja les prospeccions petrolieres i exigeix a tots els partits la mateixa defensa del territori en altres qüestions ambiental.

12/03/2011 22:45 Territori

El col·lectiu exigeix el posicionament unànime de tots els partits, sindicats i agents econòmics  al voltant de les prospeccions petroleres perquè danyen el paisatge i el turisme, es faça igualment patent amb la resta de qüestions territorials, la construcció, la especulació de la terra,el model territorial fonamentat en el formigó, l’abandonament del camp.

I es que, la plataformana indica que "totes són qüestions que fan tant o més mal al territori, al paisatge i al turisme que les dites prospeccions".

Per altra banda, també manifesta el seu rebuig a aquestes prospeccions que evidentment, danyaran els nostres ecosistemes i generen expectatives, possibilitats i oportunitats a futures explotacions.

Paral·lament, apunta el col·lectiu que que aquestes possibles explotacions futures, no únicament estarien ubicades a la costa sinó també tenen un marge de possibilitats i d’infraestructures potents al fragment de terra adjunt a la costa, i en el nostre cas, el de la Safor, cal destacar la Valldigna com la més mal parada. Remarca que la Valldigna ja ha quedat molt mal parada del cas de les línies d’Alta Tensió, i no volem que aquest s moviments al voltant del petroli, siguen el germen de nous delictes ambientals i territorials.

La Plataforma considera important  la unitat de totes i tots front a la defensa de la nostra terra, i denunciar la hipocresia d’aquells que ara abanderen aquesta defensa i promouen altres destruccions o callen quan s’atempta contra els nostres pobles.

Finalitza la nota de nota de premsa exigin la mateixa actitud davant de les agressions que des de la Plataforma Pels Pobles de la Safor fem de forma constant, públiques. 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid