Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Trobar-se amb Salvat-papaseit a l’Arts Santa Mònica de Barcelona

En una exposició que planteja un recorregut cronològic per la seva biografia vital, intel·lectual i estètica. L’exposició es pot visitar de manera gratuïta fins el 3 d’abril.
 
Joan Salvat-Papasseit, el poeta obrer, el poeta avantguardista, el poeta popular del 'Poema de la rosa als llavis' es pot retrobar aquests dies en una exposició sota el títol 'Salvat-Papasseit, poetavantguardistacatalà' a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. És la primera exposició dedicada a al poeta i que està organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes.

07/02/2011 02:36 Cultura

El poeta es va formar a la biblioteca de l'Ateneu Enciclopèdic Popular i es va posar al servei de l'activisme polític des del periodisme i els seus poemes.

La mostra, anomenada  consisteix en un recorregut cronològic que permet reconstruir de manera visual la biografia vital, intel·lectual i estètica de Salvat. Comissariada per Pilar Bonet i Maia Creus, es vertebra en tres espais expositius concebuts com una metàfora de tres arquitectures simbòliques.

La sala de 'l'Ateneu' està centrada en el lloc de formació i de col·lectivitat política, que representa el temps en què va despertar la consciència social i de la primera literatura periodística de l'artista.

A la sala 'la Galeria' es pot observar en l'àmbit de relació del món de l'art i els artistes a través de les Galeries Laietanes on treballava Salvat, un espai de recepció de l'avantguarda europea. L'últim àmbit expositiu és 'el Sanatori', última arquitectura del poeta relacionada amb el temps de convalescència i reclusió física i estètica.

Cada espai acull documents originals corresponents a cada moviment vital del poeta: correspondència amb amics i família, totes les primeres edicions de les obres de Salvat, les revistes en les quals va col·laborar com a redactor i també els llibres i revistes editades per ell.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid