Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Navàs tindrà finalment un institut públic

La pressió dels pares i mares d'alumnes que des de dimecres s'han mobilitzat per protestar per la decisió del Govern de no construir un institut públic a Navàs amb el que s'havia compromès l'anterior Govern ha aconseguit que la consellera d'Educació, Irene Rigau, hagi revisat la seva decisió i hagi admès finalment la construcció d'un nou centre secundari públic.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Navàs valora positivament l'acord final, que comporta que la Generalitat es farà càrrec de facilitar professorat per realitzar dues línies de primer d'ESO i que l'ajuntament habilitarà espais on poder realitzar els ensenyaments.

10/02/2011 10:27 Educació
La notícia ha estat rebuda amb satisfacció però també amb precaució, de manera que d'entrada la CUP valora la notícia com a bona ja que l'any que ve més de 50 famílies podran respirar més tranquil·les perquè els seus fills no hauran d'estudiar fora del poble amb els costos temporals i econòmics que comporta i això, segons la CUP, és d'agrair en la conjuntura actual.

L'institut nou, de moment, no es farà realitat, tot i que l'ajuntament ja hagi posat terrenys a disposició del Departament d'Educació. Ara, l'ajuntament haurà de desenvolupar el seu enginy per poder facilitar espais on els alumnes puguin realitzar correctament els seus estudis. Cal tenir present que aquest primer curs no es tracta només de tenir dues aules on encabir-hi un mínim de 25 alumnes, sinó que també s'haurà de pensar en aprofitar equipaments esportius de la vila per realitzar les classes d'Educació Física i també habilitar algun espai on poder-hi posar el laboratori per a les classes de ciències.

La formació creu que és necessari anar fent previsió de cara al futur perquè no ens tornin a amenaçar de retirar l'ensenyament secundari públic. En aquest sentit, espera "que el compromís del Departament d'Educació segueixi endavant els següents anys i no es tracti únicament d'un baló d'oxigen a un govern local del mateix color que ha d'afrontar properament unes eleccions municipals".

La CUP felicita els pares 

La formació vol felicitar en especial els membres de la Plataforma Pro Institut Públic per la constància en la seva lluita que ha acabat donant fruits. També lloa el coratge de tots els pares i mares que s'han tancat a l'escola per reclamar el que tenien clar que era just i a més ja els ho havien promès. La CUP també vol també felicitar-los als més petits, que també han reclamat que volen un institut públic i esperem que ben aviat ho puguin fer realitat.

Per saber-ne més:

El Govern fa marxa enrere i no construirà un institut públic a Navàs

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid