Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'AltraItalia demana que l'Estat italià reconegui la seva responsabilitat en la guerra 1936-1939

El 13 de febrer de 1937 el vaixell de guerra italià 'Eugenio di Savoia" bombardejava la ciutat de Barcelona. Posteriorment, l'aviació legionària de Benito Mussolini va participar en nombrosos, que van causar entre cinc mil morts i set mil.
 
L'associació l'AltraItalia va commemorar ahir al matí el primer bombardeig a la ciutat de Barcelona, en concret sobre Sant Felip Neri. L'objectiu és demanar que l'Estat italià reconegui la responsabilitat que hi va tenir.

14/02/2011 11:56 Drets i Llibertats
La responsabilitat italiana d’aquest atac va ser posada a la llum només 70 anys després, mentre en la làpida de la plaça Sant Felip Neri – l’únic lloc de Barcelona que mostra encara les ferides dels bombardeigs de saturació duts a terme per l’aviació legionària italiana – aquesta responsabilitat és encara generalitzada al conjunt de l’exèrcit franquista.
 
La intervenció de les tropes i armes enviats per Mussolini va ser decisiva en el triomf de la insurrecció militar de Franco. L’Aviazione Legionària va realitzar els primers bombardejos de saturació dirigits explícitament a assassinar i terroritzar la població civil d’una gran ciutat  com Barcelona. Per aquells crims i per la violació de la legalitat internacional l’estat italià mai ha pagat compensacions ni tan sols demanat disculpes. A diverses ciutats, com a Arezzo o Trieste, fins i tot es mantenen o s’inauguren espais dedicats a membres de les tropes feixistes que van participar a la Guerra de 1936-1939
 
L’Associació AltraItalia, formada per residents italians a Barcelona que lluiten per a una Itàlia millor de l’actual, a la vegada que, a través d'Altra Memoria, recorden la decisiva intervenció de les tropes i armes enviats per Mussolini per al triomf de la insurrecció militar de Franco, i que l'estat italià mai ha pagat compensacions ni tan sols ha demanat disculpes pels crims comesos i la violació de la legalitat internacional.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid