Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Interior atura la inscripció de Sortu

El Ministeri d'Interior espanyol ha paralitzat els tràmits de legalització de la nova formació de l'esquerra abertzale, presentada aquesta mateixa setmana, per considerar-la com a una "continuïtat" de Batasuna.

El Ministeri que encapçala el també vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba,ha bloquejat, d' aquesta manera, el procés d'inscripció de Sortu al registre de partits.

11/02/2011 16:08 Internacional

 

En un gest de clara obstrucció i provocació contra el debat intern que està duent a terme l'esquerra independentista basca, des del govern espanyol se segueix optant per la criminalització d'un important sector de la societat que no se la pot obviar ni marginar. Avui mateix Rubalcaba en una arrogant compareixença davant els mitjans de comunicació ha considerat "evident" i “provat” que es tracta de la "il·legalitzada Batasuna”, per obra i gràcia de la Llei de Partits i, per tant, “es produeix continuïtat".

 

Aquest bloqueig del Ministeri de l'Interior espanyol es produeix només dos dies després que  la nova marca electoral de l'esquerra abertzale es presentés al registre de partits. Ara, el govern espanyol té vint dies per comunicar la seva decisió a l'Advocacia i la Fiscalia de l'estat. Rubalcaba ha confirmat que enviarà els informes que han elaborat policia i guàrdia civil perquè siguin efectuades les corresponents demandes al Tribunal Suprem, que serà qui decidirà en darrera instància. La paralització del registre de Sortu  per part del govern espanyol,  té com a interès immediat evitar que l'esquerra abertzale pugui ser present a les properes eleccions municipals.

L'esquerra abertzale ja ha convocat per dissabte vinent una manifestació per demanar la legalització del partit.

 

 

Per saber-ne més:

Sortu comença a treballar

Sortu, el nou partit de l'esquerra abertzale

Euskal Herria viu amb esperança la presentació del nou partit abertzale

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid