Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria viu amb esperança la presentació del nou partit abertzale

L'esquerra abertzale ha presentat avui els estatuts de la nova formació independentista que ha creat per tal d'aconseguir presentar-se a les eleccions del 22 de maig.

Les esperances són moltes, tal com ha quedat palès aquest dilluns en la presentació del partit al Palau Esukalduna de Bilbo, que ha quedat ple de gom a gom i ha comptat amb la presència de quasi tots els agents polítics i socials del país. Dissabte totes les localitats d'Euskal Herria van acollir mobilitzacions en defensa de la legalització del partit, avui s'ha exposat el contingut dels estatuts i demà es farà públic el nom del nou partit.

07/02/2011 12:34 Internacional
ots5-legalizazioalD'altra banda, dimecres s'inscriurà el partit al ministeri de l'Interior, a Madrid. La setmana que ve es farà públic un manifest i es convocarà una manifestació que se celebrarà el dissabte 19 de febrer.
 
El portaveu abertzale Rufi Etxebarria ha estat l'encarregat de presentar els estatuts de la nova organització, els quals recullen "el compromís ferm i indubtable d'aposta per les vies exclusivament polítiques i democràtiques, sense marxa enrere". Segons ha difós el diari Gara, que ha emès en directe l'acte, Etxebarria ha subratllat que el nou partit "rebutja i s'oposa a l'ús de la violència o l'amenaça de la seva utilització per a la consecució d'objectius polítics, incloent la violència d'ETA si n'hi ha en qualsevol de les seves manifestacions". En aquest sentit, la nova formació es proposa complir amb la Llei de partits, de manera que rebutgen qualsevol tipus de violència.

Així, Etxeberria ha situat l'eix fonamental en l'aposta ferma per les vies polítiques i democràtiques, per un procés democràtic que tanqui el cicle de confrontació violenta, tal com es recull a l'Acord de Gernika. A més, ha assenyalat que la nova formació "rebutja i s'oposa a l'ús de la violència o l'amenaça de la seva utilització per a la consecució objectius polítics, incloent la violència d'ETA si n'hi ha en qualsevol de les seves manifestacions".

Elaboració del programa electoral

De la nova formació en destaca el procés d'elaboració del programa electoral. L'esquerra abertzale repartirà un milió d'enquestes per totes les llars d'Euskal Herria i amb els resultats que en surtin es redactarà el programa electoral.

{youtube}vsFpOOi2-PE{/youtube}

{youtube}FxN9MxFZDKI{/youtube}

{youtube}kwUHwnSQOls{/youtube}

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid