Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una entitat anticatalana presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'aranès

Va ser una de les bones mesures de l'anterior govern de Catalunya i ara l'ofensiva anticatalana amenaça amb fer-ho caure. El passat 22 de setembre el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de l'aranès regulant així l’ús oficial de la llengua occitana a Catalunya i l’Aran.

Tot i les paradoxes del tripartit, que amb aquesta llei convertia el Principat en l'únic territori de la Unió Europea amb tres idiomes oficials en un mateix territori evitant oposant-se a l'oficialitat de l'espanyol, aquesta llei atorga a l’occità protecció, un reconeixement oficial i un prestigi dels quals no ha gaudit mai. 

07/01/2011 11:19 Llengua

Ara, però, l'entitat "Impulso Ciudadano" ha anunciat que sol·licitarà al Defensor del Pueblo espanyol la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de l'aranès. L'entitat sosté que l'oficialitat que s'atorga a l'aranès "supera l'àmbit territorial de la Val d'Aran i contraria la cooficialitat lingüística establerta a l'article 3 de la Constitució Espanyola".

Impulso és un moviment xenòfob i anticatalà impulsat per José Domingo -exdiputat de Ciutadans que va proposar suspendre l'autonomia de Catalunya-, que es dedica a presentar recursos contra lleis catalanes com per exemple la Llei d'Acollida o la Llei de Consum, a demanar coses com ara que el Govern no desacati les sentències contra la immersió o a organitzar concentracions en favor de la Constitució o en solidaritat amb les víctimes d'ETA.

Per saber-ne més:

 

Neix un canal de TV per Internet en occità  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid